Αντικαθεστωτικοί: «Ξέρουμε πού μπορεί να κρύβεται ο Καντάφι»

Οι δυνάμεις του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης έχουν εντοπίσει πού μπορεί να βρίσκεται ο Μουάμαρ Καντάφι, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα, επικαλούμενο τον επικεφαλής του στρατιωτικού συμβουλίου στην Τρίπολη, Αμπντούλ Χακίμ Μπελχάτζ. Επόμενος στόχος των εξεγερμένων είναι η Μπάνι Ουαλίντ, από τις τελευταίες πόλεις που ελέγχονται από τις δυνάμεις του Καντάφι.


Οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών υποστηρίζουν πως είναι έτοιμες να μπουν στη Μπάνι Ουαλίντ και στη Σύρτη, τη γενέτειρα του Καντάφι, ενώ η πίεση αυξάνεται και στη Σάμπχα. Ο εκπρόσωπος των εξεγερμένων στη Βεγγάζη ανέφερε πως τα μέλη της φυλής που διοικεί την πρώτη πόλη εμφανίζονται διχασμένα για το εάν θα πάρουν το μέρος τους ή όχι.

Στο μεταξύ, το μεταβατικό συμβούλιο της Λιβύης ανέφερε ότι ελπίζει να καταληφθεί σήμερα -χωρίς αντίσταση- η Μπάνι Ουαλίντ, ενώ προσπαθεί να ελέγξει ολόκληρη τη χώρα και να αποκαταστήσει την ομαλότητα.

Άγνωστο παραμένει ακόμη πού βρίσκεται ο Λίβυος συνταγματάρχης ή οι γιοι του, και οι εικασίες δίνουν και παίρνουν: Στελέχη των αντικαθεστωτικών ανέφεραν πως είχαν πληροφορίες πως ο Σαΐφ Καντάφι, είχε διαφύγει στη Μπάνι Ουαλίντ μετά την πτώση της Τρίπολης αλλά την εγκατέλειψε πριν από λίγες ημέρες.

Δεν μπορεί να εξακριβωθεί καμία από τις πληροφορίες που δίνουν οι αντικαθεστωτικοί για το πού είναι όσα μέλη της οικογένειας δεν έχουν διαφύγει στην Αλγερία: Οι εικασίες για τον ίδιο τον Μουαμάρ Καντάφι επικεντρώνονται είτε στη Σύρτη είτε στην Σάμπχα.

Ο εκπρόσωπός του Μούσα Ιμπραήμ, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, δήλωσε ότι η Μπάνι Ουαλίντ είναι στο πλευρό του Καντάφι και ότι δεν γνωρίζει που βρίσκεται ο ίδιος ο συνταγματάρχης. Τόνισε πάντως ότι παραμένει στη Λιβύη και ότι περιβάλλεται από ανθρώπους που είναι έτοιμοι να τον υπερασπιστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου