Απίστευτη η Λιάνα Κανέλλη στη Βουλή με γάλα και ψωμί!




Με μια φραντζόλα και ένα μπουκάλι γάλα εμφανίστηκε στη Βουλή η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη. Τόνισε ότι μια 4μελής οικογένεια χρειάζεται 950 ευρώ το χρόνο για να τα αγοράσει. Πώς αντέδρασε ο πρόεδρος (Vid+Pics)

Σε μια εντυπωσιακή συμβολική κίνηση προχώρησε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, θέλοντας να δείξει τις ανυπέρβλητες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά, λόγω των σκληρών μέτρων λιτότητας.

Η κα Κανέλλη ανέβηκε στο βήμα και λίγο πριν αρχίσει την ομιλία της έβγαλε από μια σακούλα ένα μπουκάλι γάλα και μια φραντζόλα ψωμί και τα τοποθέτησε στο έδρανο.

"Αυτή η φραντζόλα έχει 0,60 ευρώ και το γάλα 2 ευρώ. Μία τετραμελής οικογένεια θέλει 73 ευρώ τον μήνα, 950 τον χρόνο μόνο για γάλα και ψωμί. Εκεί μας φτάσατε. Θα κρεμαστείτε σε ιστορικό και πολιτικό πάσσαλο" είπε η βουλευτής.


 
"Κυρία Κανέλλη, σας παρακαλώ δεν επιτρέπεται αυτό που κάνετε. Τι θέλετε να φέρω και εγώ τα κοτόπουλα ;", παρενέβη ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Αργύρης.
Ωστόσο, η βουλευτής του ΚΚΕ συνέχισε απτόητη. "Δεν θα με κατηγορήσετε για λαϊκισμό. Έχετε φάει στη μάπα τον Μάνο (σσ ο πρώην υπουργός Σ. Μάνος τα είχε χρησιμοποιήσει σε ομιλία του) με τα τουβλάκια λέγκο" απάντησε.
 
Πρόσθεσε, ότι πρέπει να δούμε την πραγματικότητα και κατέθεσε (!) το ψωμί και το γάλα στα πρακτικά.
Μάλιστα, όταν τελείωσε την ομιλία της και πριν κατέβει από το βήμα, ζήτησε να διανεμηθεί το ψωμί στους βουλευτές, λέγοντας σκωπτικά, "να το διανείμετε να μην πάει χαμένο. Στις εποχές που ζούμε καλά είναι και τα ψίχουλα".

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου