Παράταση εξεταστικής στο ΑΠΘ

«Πράσινο φως» ανάβει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο για την παράταση της εξεταστικής περιόδου που χάνεται λόγω των συνεχιζόμενων καταλήψεων στα 29 τμήματα του Ιδρύματος.
Ηδη έχει χαθεί η εξεταστική σε εννιά τμήματα (Φυσικής, Ιατρικής, Μηχανολόγων Μηχανικών, 6 τμήματα της Φιλοσοφικής Σχολής) και η διοίκηση του ΑΠΘ προχώρησε σε παράταση του 6μήνου μέχρι τον Οκτώβριο, ενώ δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές να αναπληρώσουν τα μαθήματα τις περιόδους αργιών και διακοπών, δηλαδή Σαββατοκύριακα, Χριστούγεννα, Πάσχα και καλοκαίρι.
Την ίδια ώρα οι φοιτητικοί σύλλογοι έχουν προγραμματίσει να ολοκληρώσουν τις γενικές συνελεύσεις τους μέχρι την Τετάρτη και να αποφασίσουν για το μέλλον των καταλήψεων. Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, που τάσσεται υπέρ των «ανοιχτών πανεπιστημίων», οργανώνει συλλαλητήριο στην πλατεία Χημείου για το μεσημέρι της Πέμπτης, όπως και η Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση, την ίδια μέρα και ώρα στο Πολυτεχνείο.
Περισσότερα από 80 σχολεία, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, βρίσκονταν χθες υπό κατάληψη, σε σχέση με τα 60 της προηγούμενης εβδομάδας. Συγκέντρωση και πορεία για τις 5 Οκτωβρίου οργανώνει το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ελλείψεις βιβλίων, καθηγητών και τις συγχωνεύσεις των σχολείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου