Στρος Καν: "Ηταν καιρός να γυρίσω"

Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και υπό τη στενή πολιορκία δημοσιογράφων απ' όλο τον κόσμο, ο Ντομινίκ Στρος Καν επέστρεψε το πρωί της Κυριακής στο Παρίσι, μετά από την τρίμηνη δικαστική περιπέτεια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ απέφυγε να μιλήσει στους δημοσιογράφους και η μόνη δήλωση που έκανε ήταν όταν ρωτήθηκε εάν είναι χαρούμενος που γυρίζει στο σπίτι του. "Ήταν καιρός..." είπε ο Στρος Καν.

Αβέβαιο παραμένει ποια θα είναι τα επόμενα βήματά του Στρος Καν στην πολιτική, καθώς παρά την αρχική ικανοποίηση που έδειξαν πολιτικοί και κοινή γνώμη για την απόσυρση των κατηγοριών σε βάρος του, η εικόνα και η υπόληψη του έχουν υποστεί τέραστιο πλήγμα.

Το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει με τη συνέντευξη που θα δώσει σε λίγες μέρες, όπου θα πει και τη δική του εκδοχή στους Γάλλους για τα όσα συνέβησαν στη Νέα Υόρκη.

Αν και υπάρχουν ακόμα φίλοι του στο Σοσιαλιστικό Κόμμα, η δυσαρέσκεια για τον Στρος Καν είναι εμφανής, με τους περισσότερους σοσιαλιστές να έχουν αποστασιοποιηθεί, αρχής γενομένης από την εσωκομματική του αντίπαλο Μαρτίν Ομπρί, που δήλωσε πως έχει για τον Στρος Καν την ίδια γνώμη που έχουν όλες οι γυναίκες γι' αυτόν.

Σε ό,τι αφορά τους πολίτες, σύμφωνα με δημοσκόπηση τα δύο τρίτα των Γαλλων δεν επιθυμούν ο Στρος Καν ν' αναλάβει κυβερνητικό αξίωμα εάν οι Σοσιαλιστές κερδίσουν τις εκλογές. Οι μισοί όμως απο τους ψηφοφόρους του κόμματος θα ήταν ικανοποιημένοι εάν αναλάμβανε κάποιο υπουργείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου