ΑΕΚ με... αεροτομή Skoda


Η ΑΕΚ ήταν πιο ουσιαστική, καταστρατήγησε... τον στρατηγό άνεμο που φυσούσε δυνατά στην Ξάνθη και παρότι βρέθηκε να χάνει από την τοπική ομάδα, πέτυχε την 2η φετινή της νίκη, με σκορ 4-3. Δικαιώθηκε για τις επιλογές του ο Μανόλο Χιμένεθ, αλλά η άμυνα... έμπαζε (και γι` αυτό δεν φταίει ο αέρας)! Η Ξάνθη παραμένει η μοναδική ομάδα χωρίς βαθμό μετά από τις πρώτες 3 αγωνιστικές.

Εκπλήξεις και... 4-3-1-2O Μανόλο Χιμένεθ εξέπληξε αφενός με την απόφασή του να αφήσει στον πάγκο τους Χοσέ Κάρλος - Γκούντιονσεν - Λεονάρντο και αφετέρου με τη χρησιμοποίηση 3 αμυντικών χαφ (Βάργκας, Γκέντσογλου, Μάκο) και τον Γκερέιρο σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τους Λυμπερόπουλο - Μπέλεκ.
Ο "στρατηγός άνεμος"Παρότι ο "στρατηγός άνεμος" συνήθως ευθύνεται μόνο για... πυρκαγιές (και μόνο στην Ελλάδα), δυσκόλεψε πολύ τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών και κυρίως αυτών της Ξάνθης, που τον είχαν κόντρα. Κι αν οι ακρίτες μπορούν να τον επικαλεστούν στα δύο γκολ που δέχθηκαν, ο Αραμπατζής δεν θα μπορούσε να το κάνει ούτε με... κόντρα ήλιο.
Γκολάρα ο ΒάργκαςΗ Ξάνθη προηγήθηκε στο 13` με εκτέλεση φάουλ του Μαρσελίνιο, που αιφνιδίασε άπαντες, ακόμα και τον αέρα... Η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά στην ΑΕΚ. Αφού στο 19` ο Μανωλάς κόντεψε να στείλει τη μπάλα στη... Χρυσούπολη από το σημείο του πέναλτι, ο Βάργκας με εκπληκτικό γυριστό ισοφάρισε σε 1-1 και λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Λυμπερόπουλος, με το πιο εύκολο γκολ στην καριέρα του, έβαζε την Ενωση σε θέση οδηγού.
Απειλή Μαρκόφσκι, ΜπέλεκΗ πιο σημαντική αλλαγή με την έναρξη του β` ημιχρόνου, ήταν ότι οι γηπεδούχοι έπαιζαν πλέον με την... ώθηση του ανέμου. Τη στιγμή που ο Αραμπατζής μόλις και μετά βίας κατάφερνε να απομακρύνει τη μπάλα από την περιοχή του, ο νεοεισελθών Μαρκόφσκι απείλησε σε δύο περιπτώσεις με την ισοφάριση. Ευκαιρίες, αλλά όχι κραυγαλέες όσο αυτή του Μπέλεκ στο 66`, που "σημάδεψε" τον Βιβιανί από τα 5 μέτρα.
Ασφάλεια με Γκούντιονσεν
Ο 23χρονος Δημήτρης Κομεσίδης έχασε τον Λυμπερόπουλο στο δεύτερο γκολ της ΑΕΚ, γλίστρησε στο 75` και μαζί του... γλίστρησαν και οι ελπίδες της Ξάνθης για ένα θετικό αποτέλεσμα, αφού ο Έιντουρ Γκούντιονσεν λίγα δευτερόλεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι, έδωσε προβάδισμα ασφαλείας στην Ενωση (1-3).
Γκολ στο γκολ...Η άμυνα της ΑΕΚ (Κοντοές - Μανωλάς) ξανάβαλε την Ξάνθη στο παιχνίδι, με τον Μαρσελίνιο να μειώνει σε 2-3 στο 84`, αλλά ο Κλωναρίδης στις καθυστερήσεις πήρε το ριμπάουντ από προσπάθεια του Γκούντιονσεν και έκανε το 4-2 υπέρ της ομάδας του. Κι όμως το ματς είχε κι άλλο γκολ, με τον Μαρκόφσκι στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=105837#ixzz1Ybt3Yt57

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου