Επικίνδυνα τα light γιαούρτια για τις εγκύους !

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι οι έγκυες γυναίκες που καταναλώνουν γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσει το παιδί τους, σε μικρή ηλικία, άσθμα και αλλεργική ρινίτιδα.
Αυτό, τουλάχιστον, διαπίστωσε για πρώτη φορά μια νέα επιστημονική έρευνα, το ζητούμενο της οποίας ήταν να απαντήσει κατά πόσο τα... 
γαλακτοκομικά προϊόντα προστατεύουν τα παιδιά από αλλεργικές παθήσεις.

Οι επιστήμονες ανέλυσαν τις διατροφικές συνήθειες 70.000, περίπου, γυναικών στη Δανία, καθώς και την υγεία των παιδιών τους μέχρι την ηλικία των 7 ετών.

Τα αποτελέσματα έδειξαν, ότι οι έγκυες που κατανάλωναν ένα γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά και φρούτα κάθε μέρα, είχαν 1,6 φορές περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσουν παιδιά με άσθμα, καθώς και αλλεργική ρινίτιδα, στην ηλικία των 7 ετών, σε σύγκριση με τις εγκύους που δεν κατανάλωναν γιαούρτια αυτού του είδους.

Οι ερευνητές εκτιμούν, ότι αυτός ο αυξημένος κίνδυνος οφείλεται στο γεγονός ότι τα γιαούρτια με χαμηλά λιπαρά δεν περιέχουν προστατευτικά λιπαρά οξέα, ενώ τονίζουν ότι δεν ισχύει το ίδιο για την κατανάλωση γάλακτος από τις εγκύους, καθώς το γάλα φαίνεται να έχει προστατευτική δράση κατά της εμφάνισης του παιδικού άσθματος...



http://volospress.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου