Στο πλευρό της ΠΓΔΜ ο Ερντογάν για το όνομα


 

 «Ακατανόητη» χαρακτήρισε την άρνηση της Ελλάδας να αποδεχτεί τη συνταγματική ονομασία της ΠΓΔΜ, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, που βρίσκεται στα Σκόπια, στο πλαίσιο διήμερης επίσημης επίσκεψης.

Με δηλώσεις του στο αεροδρόμιο «Alexander the Great», το οποίο διαχειρίζεται εταιρεία τουρκικών συμφερόντων, ο κ. Ερντογάν υποστήριξε προκλητικά: «Η Μακεδονία έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί το συνταγματικό της όνομα, με το οποίο έγινε ανεξάρτητο κράτος. Η ελληνική θέση είναι για εμάς ακατανόητη και άδικη. Δεν κατανοούμε τη λογική ονομασιών με το πρόθεμα «άνω», «κάτω», «βόρεια» κλπ... Ζούμε σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο, στον οποίο πρέπει να επικρατήσει η ειρήνη και η κατανόηση».

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι, εμφανώς ικανοποιημένος για όσα άκουσε από τον Τούρκο ομόλογό του, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την Τουρκία για την «ηθική στήριξη που παρέχει για την ένωση της Μακεδονίας με το ΝΑΤΟ και για την υποστήριξη των δικαιωμάτων και συμφερόντων μας, να προστατευθεί η ταυτότητα και το συνταγματικό όνομα της Μακεδονίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου