18χρονη μαθήτρια σύρθηκε από ελεγκτή επειδή δεν είχε εισιτήριο


Εχθές 23-09-11 στην περιοχή του Δήμου Αθηναίων κατά τις τρεις το μεσημέρι...η δεκαοχτάχρονη μαθήτρια... Α.Μ. τελειώνοντας το σχολείο της μπήκε στο λεωφορείο για να πάει στο σπίτι της.
Περίπου στη μέση της διαδρομής μπήκαν μέσα ελεγκτές. Όταν ο ελεγκτής πλησίασε τη μικρή, αυτή του είπε ότι δεν έχει εισιτήριο, γιατί δεν αντέχει να πληρώνει κάθε μέρα τρία ευρώ το λιγότερο για αναγκαίες μετακινήσεις της. Ο ελεγκτής παρανόμως απαίτησε να δει την αστυνομική ταυτότητα της κοπέλας η οποία όμως την είχε ξεχάσει σπίτι. Να διευκρινήσουμε εδώ, ότι δεν είμαστε υποχρεωμένοι από κανένα νόμο να κρατάμε μαζί μας την αστυνομική μας ταυτότητα. Επίσης δεν έχουμε καμία υποχρέωση να δώσουμε τα στοιχεία μας ούτε στον ελεγκτή όύτε σε κανέναν άλλον πλην αστυνομικού οργάνου. 
Στη συνέχεια ο ελεγκτής δίχως ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας εγκλώβισε τη μικρή μαθήτρια στο λεωφορείο μέχρι το λεωφορείο να προσεγγίσει την στάση κοντά στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα. Ο ελεγκτής αφού κατέβασε την κοπέλα βιαίως από το λεωφορείο, την «έσυρε» έως το αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Η κοπέλα διατήρησε την ψυχραιμία της και τηλεφώνησε στον αδερφό της στο σπίτι. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι ο αδερφός της Α.Μ. είναι μέλος του ευρύτερου κινήματος και φίλος του κινήματός μας εδώ και καιρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου