Προς την προεδρία ο Πούτιν




Το ρωσικό αίνιγμα λύθηκε και μάλιστα χωρίς εκπλήξεις. Ντιμίτρι Μεντβέντεφ και Βλάντιμιρ Πούτιν αντιστρέφουν τους ρόλους εξουσίας, όπως αναμενόταν.

 
 Ο ρώσος πρόεδρος προτείνει τον πρωθυπουργό του ως υποψήφιο για την προεδρία της χώρας στις εκλογές του 2012 και εκείνος θα πορευτεί προς την πρωθυπουργία. Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο κ. Μεντβέντεφ στη διάρκεια του συνεδρίου του κόμματος «Ενιαία Ρωσία» που διεξάγεται στη Μόσχα. Εκεί ο κ. Πούτιν ανακοίνωσε την απόφασή του να μην είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος στις εκλογές για τη Δούμα: «Τα τελευταία χρόνια δημιουργήθηκε η παράδοση να τίθεται επικεφαλής του ψηφοδελτίου της«Ενιαίας Ρωσίας» ο πρόεδρος και νομίζω ότι δεν θα πρέπει να σπάσουμε αυτή την παράδοση. Προτείνω λοιπόν στις εκλογές της 4ης Δεκεμβρίου να τεθεί ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ επικεφαλής του ψηφοδελτίου μας».
 
«Δέχομαι την πρόταση»
 
Ενθουσιασμός στο συνέδριο της Ενθουσιασμός στο συνέδριο της "Ενιαίας Ρωσίας"Οι 11 χιλιάδες σύνεδροι υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό και παρατεταμένα χειροκροτήματα την δήλωση του πρωθυπουργού. Ο ίδιος ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ απάντησε: «Πρόκειται αναμφίβολα για μια πρόταση ευθύνης, η οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα. Δέχομαι την πρόταση».
Ο Μεντβέντεφ, που στο παρελθόν αντιμετώπισε δυσκολίες στις σχέσεις του με το κόμμα, πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση και η «Ενιαία Ρωσία» έχουν τους ίδιους στόχους. Ο εκσυγχρονισμός θα πρέπει να συνεχιστεί προκειμένου να μην διακυβευτούν οι κατακτήσεις. Για μερικά λεπτά το ζήτημα της υποψηφιότητας για την προεδρία της χώρας στις εκλογές του 2012 φάνηκε ότι είχε ξεχαστεί. Τότε ο Μεντβέντεφ έβγαλε τον άσο από το μανίκι. «Ενόψει του γεγονότος ότι το κόμμα με χρίζει επικεφαλής του ψηφοδελτίου και εγώ είμαι διατεθειμένος να αναλάβω την πρακτική κυβερνητική εργασία εφόσον το κόμμα κερδίσει τις εκλογές, νομίζω πως θα ήταν ενδεδειγμένο το συνέδριό μας να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Βλάντιμιρ Πούτιν για την προεδρία της χώρας».
 
Οι πανηγυρισμοί των συνέδρων ήταν ξέφρενοι και το δίδυμο Πούτιν-Μεντβέντεφ παραμένει στην εξουσία σε διαφορετικούς ρόλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου