Τα βραβεία των μικρομηκάδων

Στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, που έληξε το Σάββατο το βράδυ, με την "αιφνιδιαστική"  εμφάνιση του Τέρι Γκίλιαμ, το πρώτο βραβείο στο ελληνικό διαγωνιστικό τμήμα απονεμήθηκε στην ταινία του Γιώργου Φουρτούνη «Πίστομα». Το δεύτερο βραβείο μυθοπλασίας απονεμήθηκε στην ταινία «Ο Μπαμπάς μου, ο Λένιν και ο Φρέντυ», της Ρηνιώς Δραγασάκη. Το Βραβείο «Ελληνες του Κόσμου - Σωκράτης Δημητριάδης», απονεμήθηκε στο «Make-up», του Χρήστου Μασσαλά. To βραβείο «Τώνια Μαρκετάκη» για την καλύτερη ταινία «κοινωνικού προβληματισμού» απονεμήθηκε στην ταινία «Γεια σου, Ανέστη», του Δημήτρη Κανελλόπουλου. Το ειδικό βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη «Ντίνος Κατσουρίδης» κέρδισε ο Αριστοτέλης Μαραγκός για την ταινία του «If you have no place to cry».
Στο διεθνές τμήμα του φεστιβάλ το ειδικό βραβείο «Prix European Film Academy Drama 2011» πήγε στο «The Wholly Family» του Τέρι Γκίλιαμ. Το βραβείο καλύτερης ταινίας από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη απονεμήθηκε στο «Oxygen» της Αντίνα Πιντιλίε από την Ρουμανία.
Το βραβείο καλύτερης ταινίας κινούμενου σχεδίου κέρδισε το «Τo Swallow a Τoad» του Γιούργκις Κράσονς από τη Λετονία. Μνεία δόθηκε επίσης στο φιλμ του Πολωνού Μάγκνους Αρνεσεν «Sing me to Sleep».
Το δεύτερο βραβείο του διεθνούς τμήματος απονεμήθηκε στο «Aquarium» του Μπαρντ Ρόσεβολντ από τη Νορβηγία «για την υψηλής ποιότητας σκηνοθεσία και την απόδοση μιας ανθρώπινης ιστορίας με εξαιρετικά διακριτό ύφος».
Το "μεγάλο βραβείο" του τμήματος κέρδισε το «Νolya» του Τσεμ Οζτουφεκτσί από την Τουρκία.
Στο τμήμα digi, των ψηφιακών ταινιών, το πρώτο βραβείο καλύτερης ψηφιακής ταινίας απονεμήθηκε -ομόφωνα- στην ταινία «Gran Partita» του Αλέξανδρου Σκούρα. Το δεύτερο βραβείο απονεμήθηκε -κατά πλειοψηφία- στην ταινία «Under Stress» του Πάρι Πατσουρίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου