Μίκης Θεοδωράκης: "Καράβι η Ελλάδα , και αν βουλιάξει θα μας πάρει μαζί του"


Στο κατάμεστο θέατρο της Ανατολικής Τάφρου και υπό συνεχή βροχόπτωση, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ η ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη.
Ο ηγέτης του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών "Σπίθα" κάλεσε τους Χανιώτες σε ανυπακοή σε ότι αφορά τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, και χαρακτήρισε την Ελλάδα σαν ένα καράβι στο οποίο βρισκόμαστε όλοι μαζί, "και αν βουλιάξει το καράβι αυτό θα βουλιάξουμε κι εμείς μαζί του."

Σημείωσε δε, ότι "στο καράβι αυτό δεν είμαστε απλοί επιβάτες αλλά συγκυβερνήτες, άρα συνυπεύθυνοι. Και βρεθήκαμε εμείς, οι συγκυβερνήτες του πλοίου ξαφνικά, μέσα στα αμπάρια του. Και το τιμόνι του καραβιού το πήραν κάποιοι ξένοι με βοηθούς Έλληνες υπουργούς και υπαλλήλους."

Ο Μίκης Θεοδωράκης τόνισε χαρακτηριστικά: " Δεν ξέρω πως αισθάνεστε εσείς, αλλά εγώ που έχω ταξιδέψει σε αμπάρια πλοίου αλυσοδεμένος, ντρέπομαι!"

Επίσης ανέφερε ότι η "μοναδική δύναμη που έχουν αυτοί που μας διοικούν σήμερα είναι η δική μας παθητική στάση. Αλλά όταν καταλάβουμε πόσο μεγάλη είναι η δύναμη μας θα τους πετάξουμε στη θάλασσα."

Παράλληλα ο κ. Θεοδωράκης, κάλεσε τους πολίτες να αντιδράσουν για να διώξουν αυτή την κυβέρνηση και την Τρόικα, σημειώνοντας οτι ζητούμενο πλέον για τη χώρα είναι μια νέα κυβέρνηση και ένα νέο Σύνταγμα με κυρίαρχους άξονες την Εθνική Ανεξαρτησία και τη Λαϊκή Κυριαρχία.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η ομιλία του Συνταγματολόγου κ. Γ. Κασιμάτη ο οποίος αναφέρθηκε στην "Άρση της Εθνικής Ασυλίας" την οποία έχει υπογράψει η κυβέρνηση στις συμφωνίες της με τους ξένους δανειστές της, σημειώνοντας ότι κανένα κόμμα δεν έχει ζητήσει εξηγήσεις για το τι ακριβώς σημαίνει αυτό το πράγμα.

Ο κ. Κασιμάτης σημείωσε ότι τέτοιου είδους συμφωνία πού υποθηκεύει ανεξαιρέτως ολόκληρη τη δημόσια περιουσία δεν έχει υπογραφεί ποτέ άλλοτε από συστάσεως του Ελληνικού κράτους.

Ερμηνεύοντας τη συμφωνία ο κ. Κασιμάτης τόνισε ότι οι δανειστές μας αν δεν πάρουν τα χρήματα τους θα μπορούν να εκποιήσουν τη δημόσια περιουσία ή να την αγοράσουν καθώς σε εξευτελιστικές τιμές με ότι αυτό συνεπάγεται.


Flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου