Ο Γιούνκερ δίνει τη σκυτάλη στον Ρομπάι

Ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θα είναι ο επόμενος επικεφαλής του νέου οργάνου που θα δημιουργηθεί στην ΕΕ και θα είναι υπεύθυνο για την οικονομική διακυβέρνηση της Ευρώπης, σύμφωνα με πρόταση των Α. Μέρκελ και Ν. Σαρκοζί.

Ο πρόεδρος του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θα εγκαταλείψει το πόστο του στις αρχές του επόμενου έτους. Πολλοί ευρωβουλευτές ωστόσο δήλωσαν την αντίδρασή τους στο ενδεχόμενο, διαδοχής του Γιούνκερ από τον Ρομπάι..
Ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, από τους Πράσινους,  είπε ότι δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στον Βαν Ρομπάι και ότι τόσον καιρό που προεδρεύει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δεν έχει κάνει τίποτα το ευφυές.
Ο Γκι Φέρχοφστατ, ηγέτης των Φιλελευθέρων, υποστήριξε ότι τα προβλήματα της ευρωζώνης δεν λύνονται με την δημιουργία νέων θεσμών πλάι σε παλαιότερους ενώ, ο Λόταρ Μπίσκι, επικεφαλής της Ενωτικής Αριστεράς, δήλωσε ότι με την έγκριση του πακέτου για την οικονομική διακυβέρνηση τα κράτη μέλη θα υποχρεωθούν να συνεχίσουν να λαμβάνουν μέτρα λιτότητας και να επιβάλλουν σκληρότερη φορολογία.
"Είμαι κατά της ιδέας, μία η περισσότερες χώρες να εγκαταλείψουν την ευρωζώνη. Είναι κάτι που δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα και θα δημιουργήσει πολλούς μεγάλους κινδύνους στην ευρωζώνη", δήλωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, λίγες μέρες αφού είχε πει ότι Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία και άλλες χώρες, δεν είναι οι χώρες που προκάλεσαν τη κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου