Εγγραφο της UEFA δικαιώνει ΑΕΛ και Σέρρες

Την γνωμοδότηση της UEFA, η οποία αφορά την αντικατάσταση των ομάδων που δεν αδειοδοτήθηκαν από την ΕΠΟ, έχει στα χέρια του ο Κώστας Πηλαδάκης και η οποία δικαιώνει την ΑΕΛ και φυσικά τον Πανσερραϊκό.
 
Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία τονίζει ξεκάθαρα πως στην περίπτωση που μία ομάδα δεν υποβιβάζεται για αγωνιστικούς λόγους, τότε αντικαθίστανται από ομάδα της ίδιας κατηγορίας κι όχι της αμέσως κατώτερης.
"Δεδομένου ότι η Ελληνική Σούπερ Λίγκα έχει αποφασίσει να έχει μόνο μια άδεια που είναι αποδεκτή τόσο για τις εγχώριες όσο και για τις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ τα σχόλια μας είναι τα ακόλουθα:
Συγκρίνοντας με άλλα πρωταθλήματα, τα οποία παρέχουν παρόμοιο αδειοδοτικό σύστημα (μια μορφή άδειας και μόνο), η άδεια έρχεται εκ των πραγμάτων, όσο ο πρώτος λόγος για υποβιβασμό και μετά υπολογίζεται η βαθμολογική κατάταξη. Αυτό σημαίνει ότι αν όλες οι ομάδες της πρώτης κατηγορίας λάβουν άδεια, τότε οι 3 τελευταίες ομάδες (στη δικιά σας περίπτωση) υποβιβάζονται. Πάντως, αν, μια από τις ομάδες δεν πάρει την άδεια (για παράδειγμα αν η ομάδα τερματίσει 10η), σε αυτή την περίπτωση η ομάδα υποβιβάζεται μαζί με τις 2 τελευταίες ομάδες της βαθμολογικής κατάταξης.
Με αυτό το είδος που υιοθετείται περισσότερες από τρεις ομάδες θα μπορούσαν να υποβιβαστούν, αν δεν κατείχαν τη συγκεκριμένη άδεια.
Η υποβόσκουσα κατάσταση είναι ότι κάθε ομάδα που προβιβάζεται από τη 2η κατηγορία στην πρώτη θα πρέπει προηγουμένως να έχει αποκτήσει την απαιτούμενη άδεια", αναφέρεται χαρακτηριστικά από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία.
Από την ΕΠΟ, πάντως, διαρρέει πως το έγγραφο που παρουσίασε ο Κώστας Πηλαδάκης είναι απλή αλληλογραφία των υπηρεσιών αδειοδότησης και όχι γνωμοδότηση της UEFA.
Στο μεταξύ, η εκδίκαση της προσφυγής Λάρισας και Πανσερραϊκού στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ αναβλήθηκε για τις 4 Οκτωβρίου, καθώς οι δύο ΠΑΕ επικαλέσθηκαν ασθένεια. O κ.Πηλαδάκης τόνισε μεταξύ άλλων: "Ήρθα για να ακουστούν οι θέσεις της ΑΕΛ. Υπάρχουν αρκετά δεδικασμένα, με πιο πρόσφατα του Ηρακλή και της Ηλιούπολης. Δεν υπάρχει κανένα δίλημμα για το Διαιτητικό Δικαστήριο και μπορεί να πάρει απόφαση επιβάλλοντας την προβλεπόμενη ποινή. Μία είναι η ποινή για υποθέσεις παράνομου στοιχηματισμού και δωροδοκίας και αυτή είναι ο υποβιβασμός".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου