Ποιο ποτό να επιλέξω αν προσέχω τη διατροφή μου;

Article_show_shutterstock_57362134
Αναμφισβήτητα, το πιο σημαντικό κριτήριο επιλογής ενός αλκοολούχου ποτού, είναι η ποσότητα του αλκοόλ που περιέχει. Άλλωστε, το αλκοόλ, εκτός από το ότι αποτελεί βασικό συστατικό των ποτών αυτών, αποδίδει 7kcal ανά γραμμάριο, ποσό καθόλου ευκαταφρόνητο.

Κάποια αλκοολούχα ποτά περιέχουν και άλλα συστατικά που αποδίδουν θερμίδες, όπως για παράδειγμα ζάχαρη, χυμούς ή αναψυκτικά. Αποτέλεσμα: το θερμιδικό τους περιεχόμενο να είναι ακόμα μεγαλύτερο.

Αν κάποιος προσέχει τη διατροφή του και πρέπει να επιλέξει κάποιο ποτό, καλό είναι να προτιμήσει την μπύρα (έχει κατά μέσο όρο 5% περιεκτικότητα σε αλκοόλ). Εκτός από το χαμηλό θερμιδικό της περιεχόμενο, προσφέρει μέταλλα και ιχνοστοιχεία, απαραίτητα για το ανθρώπινο σώμα.

Επιπλέον, εάν η ποσότητα που καταναλωθεί είναι η συνιστώμενη, δε θα οδηγηθείτε σε δυσανάλογη αύξηση της ημερήσιας θερμιδικής σας πρόσληψης.

Καλή επιλογή αποτελεί και το κρασί (13% περιεκτικότητα σε αλκοόλ κατά μέσο όρο). Μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ποσότητα που θα καταναλωθεί. Όσο χαμηλό και εάν το θερμιδικό περιεχόμενο ενός ποτού, εάν καταναλωθεί μεγάλη ποσότητα, η θερμιδική πρόσληψη θα είναι αυξημένη.

Αν το κρασί και η μπύρα δεν ανήκουν στις γευστικές σας προτιμήσεις, μην απογοητεύεστε. Μπορείτε, ακόμα και σε αυτή την περίπτωση να κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογή. Αποφύγετε τα διάφορα κοκτέιλ, επιλέξτε κάποιο αλκοολούχο χυμό με νερό ή πάγο, χωρίς την προσθήκη χυμού ή αναψυκτικού.

Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγετε τις επιπλέον θερμίδες. Η ποσότητα είναι εξαιρετικά σημαντική και σ’ αυτήν την περίπτωση. Όσο λιγότερο αλκοόλ καταναλώσετε, τόσο λιγότερο θα επιβαρύνετε τη θερμιδική πρόσληψη της ημέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου