Τέλος οι καταλήψεις στις περισσότερες σχολές - 159 σχολές υπό κατάληψη


Μειωμένος είναι ο αριθμός των υπό κατάληψη τμημάτων των Πανεπιστημίων. Σύμφωνα με τους φοιτητές, ανέρχονται πλέον σε 159, με την εξεταστική, ωστόσο να είναι πλέον στον αέρα σε όσες σχολές αποφάσισαν συνέχιση των καταλήψεων.

Μειωμένος είναι ο αριθμός των υπό κατάληψη τμημάτων των Πανεπιστημίων. Σύμφωνα με τους φοιτητές, ανέρχονται πλέον σε 159, με την εξεταστική, ωστόσο να είναι πλέον στον αέρα σε όσες σχολές αποφάσισαν συνέχιση των καταλήψεων.
Το συμβούλιο του ΤΕΙ Αθήνας εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί ότι μετά το άνοιγμα των σχολών αρχίζουν τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίο οι εξετάσεις.
Μετά τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Σπουδαστών των Σχολών Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΠ), Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ), Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΔΟ) και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής (ΣΤΕΤΡΟΔ) να παραμείνει το ΤΕΙ Αθήνας ανοικτό, εκτός της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών (ΣΓΤΚΣ) που παραμένει υπό κατάληψη μέχρι την Τρίτη 27-09-2011, το Συμβούλιο του ΤΕΙ Αθήνας αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:
1. Να συνεδριάσουν άμεσα τα Συμβούλια των Σχολών: Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΠ), Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ), Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΔΟ) και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής (ΣΤΕΤΡΟΔ), για να αποφασίσουν για το πρόγραμμα των εξετάσεων της περιόδου Σεπτεμβρίου 2011. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν από τη Δευτέρα 26-09-2011 μέχρι και την Παρασκευή 07-10-2011. Το πρόγραμμα των εξετάσεων θα αναρτηθεί με ευθύνη των Διευθυντών Σχολών και των Προϊσταμένων Τμημάτων στην ιστοσελίδα του Τμήματος και στην ιστοσελίδα της Σχολής μέχρι την Παρασκευή 23-09-2011.
2. Με τα δεδομένα αυτά και υπό την προϋπόθεση ότι θα λειτουργούν πλήρως όλες οι υπηρεσίες του Ιδρύματος, θα ξεκινήσουν οι εγγραφές των νεοεισερχομένων σπουδαστών από τη Δευτέρα 26-09-2011 μέχρι και την Παρασκευή 07-10-2011. Την ίδια χρονική περίοδο θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές των νεοεισερχομένων σπουδαστών και για την υπό κατάληψη Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών (ΣΓΤΚΣ). Ευθύνη για την απρόσκοπτη εγγραφή των νεοεισερχομένων σπουδαστών θα έχουν αποκλειστικά οι Διευθυντές των Σχολών.
3. Από τη Δευτέρα 26-09-2011 μέχρι και την Παρασκευή 14-10-2011 θα πραγματοποιηθούν οι ανανεώσεις εγγραφών των υπολοίπων εξαμήνων μόνον ηλεκτρονικά. Η ανανέωση εγγραφής απαιτείται και για σπουδαστές που οφείλουν μόνο πτυχιακή εργασία ή πρακτική άσκηση ή και τα δύο.
4. Η έναρξη μαθημάτων για τα εξάμηνα Α, Γ, Δ, Ε, ΣΤ και Ζ, εκτός του Β, θα γίνει τη Δευτέρα 10-10-2011.
Μείωση των καταλήψεων και στη Θεσσαλονίκη
Και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, ο αριθμός των καταλήψεων μειώθηκε αυτή την εβδομάδα από 30 σε 24. Πάντως, στα υπό κατάληψη τμήματα οι εγγραφές πρωτοετών πραγματοποιούνται κανονικά.
Στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας, έληξαν όλες οι καταλήψεις των φοιτητών και οι εξετάσεις διεξάγονται κανονικά, ενώ έχει εγγραφεί η πλειοψηφία των πρωτοετών φοιτητών και τα μαθήματα αναμένεται να ξεκινήσουν τη Δευτέρα. Ωστόσο, η διοίκηση του πανεπιστημίου τελεί υπό κατάληψη χθες και σήμερα, από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.
Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το κτήριο διοίκησης τελεί υπό κατάληψη από τη Δευτέρα, από τους οικότροφους των φοιτητικών εστιών, ενώ οι 15 σχολές του πανεπιστημίου, λειτουργούν κανονικά, εκτός από πέντε τμήματα του Πολυτεχνείου, τα οποία με απόφαση του φοιτητικού τους οργάνου αποφάσισαν τη συνέχιση των καταλήψεων. Στα τμήματα αυτά, υπάρχει κίνδυνος να χαθεί η εξεταστική περίοδος, ωστόσο, οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών πραγματοποιούνται κανονικά.
Σχολές και τμήματα του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης λειτουργούν κανονικά, ενώ οι εξετάσεις και οι εγγραφές θα διεξάγονται μέχρι τα τέλη του μήνα. Σε κατάληψη βρίσκεται από τη Δευτέρα η διοίκηση του ιδρύματος.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου