Παγκόσμια αναγνώριση για την Μαιευτική του Πανεπ. Ιωαννίνων!

Aπέσπασε το Α’ βραβείο για σύστημα μελέτης της ενδομήτριας κοιλότητας, που έκανε σε συνεργασία με το ΕΜΠ


Μία ακόμη διεθνής επιτυχία προστέθηκε στο ενεργητικό του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Σε παγκόσμιο συνέδριο, το οποίο συνδιοργανώθηκε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και οκτώ Διεθνείς Επιστημονικές Εταιρείες και πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στην Κω, η Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική Ιωαννίνων απέσπασε το πρώτο βραβείο για εργασία που περιγράφει τη δημιουργία ενός αυτόματου συστήματος μελέτης της ενδομήτριας κοιλότητας,  με την εφαρμογή τεχνικών ανάλυσης της ψηφιακής  εικόνας μετά από  υστεροσκόπηση.
Μάλιστα το βραβείο είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας του ενδοσκοπικού τμήματος της Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής  της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Αθηνών.
Έτσι, η συνεργασία των δύο Πανεπιστημίων, με εμπνευστή για τα ανωτέρω ερευνητικά πρωτόκολλα τον Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Μηνά Πασχόπουλο επέφερε ένα πρωτοποριακό ερευνητικό έργο πάνω στην υστεροσκόπηση που τυγχάνει παγκόσμιας αναγνώρισης.

Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
Αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε ο Διευθυντής της Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, ο διακεκριμένος Γιαννιώτης Καθηγητής κ. Θεόδωρος Στέφος, ο οποίος με την επιστημονική του κατάρτιση, την εμπειρία του πάνω στα ερευνητικά πρωτόκολλα και τις νέες οργανωτικές δομές που καθιέρωσε, συνέβαλε σημαντικά στην εξέλιξη της πειραματικής αυτής δουλειάς.
Στα αντίστοιχα με τη βραβευθείσα εργασία επιστημονικά πεδία οι εκ των συγγραφέων Λάζαρος Λαβασίδης (Μαιευτήρας-Γυναικολόγος), Φανή Γκρόζου (Ειδικευόμενη Μαιευτικής και Γυναικολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων) και  Αλέκα Βλαχοκώστα (Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο) διεξάγουν τη διδακτορική τους διατριβή με επιβλέποντες τους κ.  Μηνά Πασχόπουλο, Αναπληρωτή Καθηγητή Μαιευτικής και Γυναικολογίας από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και κ. Γεώργιο Ματσόπουλο, Επίκουρο Καθηγητή, της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείο. Στην ερευνητική ομάδα συμμετέχουν επίσης οι Θωμάς Βρεκούσης, Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας  Β. Ντούσιας και ο Παντελής Ασβεστάς, Καθηγητής Εφαρμογών, Τμήμα Τεχνολογίας Ιατρικών Οργάνων, Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών, Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου