Μαντούκα: Θα είμαι πάντα ΑΕΚ


Διαβάστε τη συγκινητική συνέντευξη που έδωσε στοaek365 o πρώην άσος της Ενωσης, Γκουστάβο Μαντούκα, ο οποίος μιλάει για τον κόσμο της ΑΕΚ, για τον λόγο που έφυγε από το Δικέφαλο, καθώς και τη σταδιοδρομία του στην Κύπρο με τον ΑΠΟΕΛ.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ

Ο Γκουστάβο Μαντούκα είχε μόνο συμπάθειες στην ΑΕΚ. Δεν είχε δώσει ποτέ αφορμές για άσχημα σχόλιαμε τη συμπεριφορά και το χαρακτήρα του. Είχε κάνει πολλά καλά παιχνίδια, είχε σημειώσει γκολάρες, αγαπήθηκε από τον κόσμο, ο οποίος τραγούδησε ρυθμικά το όνομά του. Εχει καιρό που έφυγε, αλλά δεν μας ξεχνάει: «Η ΑΕΚ θα είναι για πάντα στην καρδιά μου. Ο υιός μου φοράει τη φανέλα της». Για αυτό και σήμερα οι φίλοι της ΑΕΚ τον σκεφτόμαστε με νοσταλγία και νιώθουμε όμορφα μαθαίνοντας τη θετική εξέλιξη στη πορεία της ποδοσφαιρικής του καριέρας. Τηλεφώνησα στον Μαντούκα εχθές το βράδυ, αλλά ήταν σε εστιατόριο με την γυναίκα του, η οποία είχε γενέθλια. Ετσι κλείσαμε ραντεβού για το μεσημέρι της Παρασκευής. Διαβάστε την αποκλειστική συνέντευξη του Μαντούκα στο aek365:

-Πώς πηγαίνουν τα πράγματα στην Κύπρο; Πρέπει να είσαι χαρούμενος με την επιλογή σου να συνεχίσεις στο ΑΠΟΕΛ.
«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Οταν έφυγα από την ΑΕΚ περνούσα μια δύσκολη περίοδο. Ημουν στεναχωρημένος. Δεν ήξερα τι θα συναντήσω στην Κύπρο. Δόξα τω Θεό, όλα πήγαν εξαιρετικά. Βρήκα ένα πολύ οργανωμένο σύλλογο και μια εξαιρετική χώρα».

-Ο ΑΠΟΕΛ μας ξάφνιασε και φέτος ευχάριστα. Ποδοσφαιριστές πολεμιστές, δυνατή εξέδρα και εξαιρετικός προπονητής; Αυτό είναι το μυστικό;
«Ολα όσα ανέφερες ισχύουν. Εχουμε έναν πολύ καλό προπονητή, ποδοσφαιριστές που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και λαό που βρίσκεται πάντα δίπλα μας και μας ενισχύει. Ομως το σημαντικότερο από όλα είναι η διοίκηση. Εχουμε μια διοίκηση που μας εμπνέει, που μας προσδίδει ηρεμία, που μας σέβεται και που δεν μπλέκεται ποτέ στο έργο του προπονητή. Επικρατεί μια εξαιρετική οργάνωση στο σύλλογο. Η διοίκηση είναι το σημαντικότερο σε ένα σύλλογο και η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ αποτελεί ένα παράδειγμα προς μίμηση για κάθε άλλη ομάδα».

-Θα κέρδιζε το ελληνικό πρωτάθλημα;
«Δεν μπορώ να το γνωρίζω, αφού δεν παίζει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το μόνο που μπορώ με σιγουριά να πω είναι πως ο ΑΠΟΕΛ θα πάλευε για τον τίτλο, θα ήταν ανάμεσα στους διεκδικητές και θα είχε πολλές πιθανότητες κατάκτησης του ελληνικού πρωταθλήματος».

-Χιώτης και Κόντης. Δύο Ελληνες συμπαίκτες σου και πρώην ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Μίλησέ μου για εκείνους.
«Ο Χιώτης άξιζε να αγωνιστεί στην Εθνική. Εστω να του δωθεί η ευκαιρία και είμαι πολύ χαρούμενος που τον κάλεσε ο Σάντος. Είναι πολύ σημαντικός παίκτης για το ΑΠΟΕΛ. Βοήθησε τα μέγιστα και στην κατάκτηση των τελευταίων πρωταθλημάτων, αλλά και στην έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Και είναι επίσης πολύ καλός άνθρωπος, σπουδαία προσωπικότητα. Είμαι τυχερός που τον έχω συμπαίκτη. Ο Κόντης μέχρι και τα 36 του χρόνια έδινε σε κάθε παιχνίδι τον καλύτερό του εαυτό. Αποτελεί ένα παράδειγμα προς μίμηση για κάθε ποδοσφαιριστή για το ζήλο, το πάθος και τον ενθουσιασμό του. Είμαστε δίπλα του και θα είναι πάντα μέλος της ομάδας μας. Επίσης, θα ήθελα να αναφερθώ και σε ένα ακόμη Ελληνα του ΑΠΟΕΛ, τον Σάββα Πουρσαϊτίδη. Ο Σάββας είναι ένα ακόμα εξαιρετικό παιδί. Δημιουργεί φοβερό κλίμα στα αποδυτήρια, μας κάνει όλους να γελάμε με τις πλάκες του και είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής.»

-Πώς είναι η ζωή στην Κύπρο; Είναι μια Ελλάδα, αλλά χωρίς την κρίση;
«Η Κύπρος και η Ελλάδα έχουν πολλές ομοιότητες, αλλά συγχρόνως και πολλές διαφορές. Ο κόσμος μιλάει ελληνικά, έχουν τα ελληνικά ήθη και έθιμα, την ελληνική μουσική, την ελληνική ιστορία, αλλά την ίδια στιγμή η Κύπρος είναι πολύ πιο οργανωμένη και εξευρωπαϊσμένη. Είναι μια χώρα πολύ πιο ασφαλής από ότι η Ελλάδα, με ήρεμη ζωή, κατάλληλη για μια οικογένεια. Η Ελλάδα είναι από τις ομορφότερες χώρες στον κόσμο, αλλά η Κύπρος είναι επίσης πολύ όμορφη και οργανωμένη χώρα».

-Παρακολουθείς την ΑΕΚ; Ποια είναι η άποψή σου για τη φετινή ομάδα;
«Ναι, την παρακολουθώ συνέχεια. Εχει οικονομικά προβλήματα και θέματα οργάνωσης, αλλά αγωνιστικά πιστεύω ότι ξεκίνησε καλά. Προκρίθηκε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και πέτυχε δύο νίκες στις πρώτες δύο αγωνιστικές του ελληνικού πρωταθλήματος. Δεν έπαιξε καλά με τον Εργοτελή, αλλά με την Ξάνθη έδειξε ότι έχει πολλές δυνατότητες. Πιστεύω ότι έχει πολύ καλούς παίκτες. Οι Ελληνες ποδοσφαιριστές, ο Λυμπερόπουλος, ο Καφές, ο Δέλλας, ο Γεωργέας μαζί με τις νέες μεταγραφές και τους Βραζιλιάνους τον Λεονάρντο και τον Γκερέιρο μπορούν να πετύχουν σπουδαία πράγματα. Είναι όλοι εκπληκτικά παιδιά και πολύ καλοί παίκτες και είμαι περήφανος που ήμασταν συμπαίκτες».

-Με ποιους κρατάς επαφή;
«Εχθές τηλεφώνησα στον Λεονάρντο για να του ευχηθώ για τα γενέθλιά του. Κρατάω επαφή περισσότερο με τους συμπατριώτες μου, τον Λεονάρντο και τον Γκερέιρο, αλλά και με τους Ελληνες που ανέφερα πριν».

-Τελικά γιατί έφυγες από την ΑΕΚ;
«Περίμενα πάρα πολύ καιρό από τη διοίκηση να μου κάνει πρόταση ανανέωσης του συμβολαίου. Αργησαν πολύ και όταν αποφάσισαν να μου κάνουν πρόταση, ήταν πολύ μικρή. Δεν με ικανοποίησε καθόλου. Δεν ήταν αντάξια της προσφοράς μου στην ομάδα όλα αυτά τα χρόνια. Επίσης, υπήρχαν πολλά προβλήματα στην ΑΕΚ. Εξωαγωνιστικά και οικονομικά. Οταν δεν υπάρχει ηρεμία σε μια ομάδα δεν μπορείς να προσφέρεις το 100% των δυνατοτήτων σου. Στον ΑΠΟΕΛ επικρατεί ηρεμία, οργάνωση και σταθερότητα, με αποτέλεσμα οι παίκτες να μπορούν να προσφέρουν στην ομάδα. Και αυτό φαίνεται και στο παιχνίδι μας. Στην ΑΕΚ πέρασα πανέμορφα χρόνια. Τα πρώτα δύο ήταν πολύ καλά. Και ομολογώ ότι οι όμορφες στιγμές και οι χαρές ήταν περισσότερες από τις λύπες. Και στεναχωρήθηκα πολύ όταν έφυγα...»

-Συνεχίζεις να είσαι φίλαθλος της ΑΕΚ;
«Βέβαια! Θα είμαι πάντα ΑΕΚ! Η ΑΕΚ είναι μέσα στην καρδιά μου και πάντα θα είναι. Την παρακολουθώ συνέχεια, την υποστηρίζω και μου λείπει. Ο υιός μου φοράει εκτός από τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ και τη φανέλα της ΑΕΚ».

-Μετά τις πολύ καλές εμφανίσεις σου με το ΑΠΟΕΛ στο Τσάμπιονς Λιγκ, δεχτήκαμε στο aek365.gr πολλά θετικά σχόλια και σχόλια αγάπης και νοσταλγίας για σένα. Τι θα ήθελες να πεις στον κόσμο της ΑΕΚ;
«Τους ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου. Ο κόσμος της ΑΕΚ ήταν το μόνο που με έκανε να σκεφτώ να μείνω στην ομάδα. Μου έδωσαν μεγάλη χαρά όλα αυτά τα χρόνια. Ηταν πιστοί, ζεστοί και με συνεχή παρουσία. Οποτε επιστρέφω στην Ελλάδα, με σταματούν και με χαιρετούν στο δρόμο και αυτό με συγκινεί. Αλλά και στην Κύπρο με τίμησε ο σύνδεσμος οπαδών της ΑΕΚ. Πιστεύω ότι ξέρουν πως ποτέ δεν τους κορόιδεψα, αλλά πάντα έπαιζα με ειλικρίνεια και αξιοπρέπεια. Τους αγαπώ πολύ και τους σκέφτομαι...»

-Και εμείς σε σκεφτόμαστε Γκουστάβο. Να είσαι καλά και συνέχισε να μας κάνεις ευτυχισμένους με τις εμφανίσεις σου.
«Ευχαριστώ πάρα πολύ, χαιρετίσματα σε όλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου