Αυτή είναι η πιο γρήγορη SLK

13Πρόκειται για την έκδοση με τον γνωστό πλέον κωδικό AMG που χρησιμοποιεί ο γερμανός κατασκευαστής για τα πιο γρήγορα οχήματα του. Ένα από αυτά είναι και η SLK55 AMG.

Το καυτό μοντέλο, που φυσικά αποτελεί την πιο
 γρήγορη έκδοση της νέας SLK, χρησιμοποιεί το γνωστό κινητήρα των 5,5 λίτρων (όπως άλλωστε μαρτυρά και το όνομα της), ο οποίος είναι ατμοσφαιρικός διάταξης V8. Πιο συγκεκριμένα το σύνολο των 5.461 κ.εκ. αποδίδει 422 ίππους στις 6.800 σ.α.λ. και 540 Nm ροπής στις 4.500 σ.α.λ.

Το σημαντικότερο ίσως στοιχείο δεν είναι τα αναμενόμενα αυτά μεγέθη, αλλά
 η χαμηλή κατανάλωση αλλά και οι εξίσου χαμηλές -για τα δεδομένα πάντα της κατηγορίας της- εκπομπές ρύπων. Έτσι η μέση τιμή κατανάλωσης για το «θηρίο», πέφτει αισθητά κάτω από τα 10 λίτρα, με αυτή να κυμαίνεται πλέον στα 8,4 λίτρα/100 χιλιόμετρα, και αντίστοιχα τις εκπομπές ρύπων να μην ξεπερνούν τα 195 γρ./χιλιόμετρο.

Οι επιδόσεις της SLK55 AMG είναι φυσικά αντάξιες του ονόματος της, με τα 0-100 χ.α.ω. να έρχονται γρήγορα και εύκολα, λόγω του αυτόματου 7τάχυτου κιβωτίου Speedshift, αλλά και του Traction Control, σε μόλις 4,6 δλ. με την τελική ταχύτητα να ελέγχεται ηλεκτρονικά στα 250 χ.α.ω.

Άλλα στοιχεία που δεν πρέπει να παραλείψουμε είναι
 η πολύ υψηλή τεχνολογία της SLK σε όλα τα επίπεδα, όπως η οροφή Magic Sky Control, και η τεχνολογία που απομονώνει τους 4 από τους 8 κυλίνδρους όταν η λειτουργία τους δεν είναι απαραίτητη.

Πηγή: autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου