Shelby Tuatara!!!


"Οι προδιαγραφές του σχεδιασμού για την επόμενη γενιά του SSC ήταν ακραίες. Ξέραμε από νωρίς ότι ένα κατάλληλο όνομα θα ήταν ένα βασικό κομμάτι του παζλ για το συγκεκριμένο πρότζεκτ" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Shelby.

Σχεδιασμένο από τον Jason Castriota, το Tuatara αντλεί ισχύ την ισχύ του από έναν twin-turbo 7.0-λίτρων V8 κινητήρα, η ιπποδύναμη του οποίου φθάνει περίπου στους 1.350 ίππους. Η ισχύς μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου 7 σχέσεων ή προαιρετικά, προσφέρεται ένα επίσης 7 σχέσεων κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με τα paddles αλλαγής σχέσης στο τιμόνι.

Ενώ Shelby Supercars δεν έχει κοινοποιήσει ακόμη στοιχεία που αφορούν στις επιδόσεις που θα αναπτύσσει το εξαιρετικό αυτό μοντέλο, εν τούτοις δεν κρύβει την επιδίωξή της. Που είναι το Tuatara να διεκδικήσει τον τίτλο του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής στον κόσμο.

Η αμερικανική εταιρεία πήρε το στέμμα –του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής- από το πρότυπο Veyron με με τους 1.183 HP. Και τα κατάφερε με το SCC Ultimate Aero TT που κατέγραψε τελική ταχύτητα 413 km / h. Στην συνέχεια όμως υπήρξε η απάντηση από την Bugatti Veyron Super Sport των 1.200 HP, που κατέγραψε τελική ταχύτητα 415 km / h.
«Οι περισσότεροι κατασκευαστές χρησιμοποιούν ουσιαστικά το ίδιο βασικό μοντέλο και το σχήμα του αμαξώματος μέχρι και 10 χρόνια, κάνοντας μόνο μικρές αλλαγές σε αυτό, κάθε χρόνο," εξήγησε πρόσφατα Jarod Shelby . Και πρόσθεσε:
"Μετά από μόλις τρία χρόνια στην παραγωγή το Ultimate Aero είναι έτοιμο να παραχωρήσει την θέση του στο Tuatara. Προκειμένου το τελευταίο να διεκδικήσει τον τίτλο που έχασε το Ultimate Aero . Το κατασκευασμένο από ανθρακονήματα Tuatara θέτει νέα στάνταρ στους τομείς της πολυπλοκότητας, της αεροδυναμικής σχεδίασης, και γενικά όλα επάνω του έχουν εξελιχθεί με έναν και μοναδικό σκοπό. Τις κορυφαίες επιδόσεις" 
Πηγή auto24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου