«Πυρετός» για το ενδεχόμενο απώλειας της εξεταστικής

Έντονος είναι ο προβληματισμός που εκφράστηκε από του φοιτητές διαφόρων σχολών, σχετικά με το ενδεχόμενο απώλειας της εξεταστικής τους, λόγω καταλήψεων.

Για το λόγο αυτό, οι φοιτητές της Παντείου, του ΤΕΙ Πειραιά και του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π., αποφάσισαν να λήξουν την κατάληψη. Παρόλα αυτά, συνεχίζεται στο Οικονομικό πανεπιστήμιο για μία ακόμη εβδομάδα όπως και στο Γεωπονικό Αθηνών.

Αύριο πάντως, οι καθηγητές του Παντείου έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία, διαμαρτυρόμενοι για τις διατάξεις του νέου νόμου, ενώ έχουν καλέσει τις πρυτανικές αρχές να μην υπογράψουν τη Διαπιστωτική Πράξη με την οποία δρομολογούνται οι διαδικασίες για τη συγκρότηση του Συμβουλίου Διοίκησης των Ιδρυμάτων. Αύριο άλλωστε λήγει η προθεσμία που έχουν οι πρυτάνεις για να υπογράψουν.

Στα τμήματα και τις σχολές που συνεχίζονται οι καταλήψεις, υπάρχει ισχυρό ενδεχόμενο να χαθεί η εξεταστική περίοδος. Στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, ορισμένοι φοιτητές προχώρησαν σε κατάληψη της διοίκησης του Πανεπιστημίου, όπως επίσης και της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Θράκης.

Σε ολόκληρη τη χώρα οι καταλήψεις έχουν κατέβει στα 224 τμήματα, σύμφωνα με τους ίδιους τους φοιτητές.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου