"Ο Σεφερλής είναι σταρ, όχι η Μενεγάκη! "


Ύστερα από 26 χρόνια στη δημοσιογραφία και έχοντας συνομιλήσει με τους σημαντικότερους ανθρώπους του θεάτρου, του κινηματογράφου και της μουσικής, ο Ιάσονας (σ.σ.Τριανταφυλλίδης) είναι από τους ελάχιστους που μπορεί και δικαιούται να να εκφράζει δημόσια -και χωρίς φόβο- τη γνώμη του.

Ποιους θεωρείς σταρ σήμερα;

Σταρ είναι κάποιος που λάμπει, που απασχολεί, που ενδιαφέρει τον κόσμο και που έχει εμπορικότητα – κυρίως το τελευταίο, γιατί, αν δεν έχεις εμπορικότητα, δεν είσαι και σταρ. Ο Λαζόπουλος είναι σταρ, ο Κιμούλης είναι σταρ, το ίδιο και η Χάρις Αλεξίου, η Αρβανιτάκη, η Μαρινέλλα, ο Πάριος, ο Νταλάρας, η Ράντου, που είναι σταρ στο θέατρο, ο Χαραλαμπόπουλος, που είναι σταρ και του σινεμά. Βέβαια, αν πεις σε αυτούς που σου αναφέρω ότι είναι σταρ, θα σε βρίσουν. Σίγουρα, πάντως, οι σταρ δεν βγαίνουν μέσα από την τηλεόραση. Δεν μπορείς να γίνεις σταρ, αγαπητέ μου, μέσα από ένα μικρό κουτί οθόνης, που μπαίνει στο σπίτι και που ο τηλεθεατής αποφασίζει πότε το ανοίγει, πότε το κλείνει, πότε θα μιλάς δυνατά και πότε όχι. Αυτό είναι κάτι άλλο.

Η έκθεση της προσωπικής ζωής δεν γίνεται κάποιες φορές και παρά τη θέληση αυτών των προσώπων; Το ξεπούλημα της ιδιωτικής ζωής δεν γίνεται ποτέ ερήμην. Δεν με πείθουν οι άνθρωποι που βγάζουν την ιδιωτική τους ζωή στη δημοσιότητα, γιατί ξέρω ότι δεν υπάρχουν τόσοι πολλοί παπαράτσι και τόσες κάμερες στην Ελλάδα, ώστε να κυνηγάνε τους «διάσημους» σε ολόκληρη τη χώρα. Για να τους «πιάσεις» στα πράσα, πρέπει να σε έχουν φωνάξει οι ίδιοι και να χουν στήσει και το πλάνο. Όλοι ξέρουν για ποιους μιλώ, όπως και το κοινό, που είναι πανέξυπνο και σοφό. Θα σου πρόσθετα επίσης στα προηγούμενα ότι σταρ σήμερα, για παράδειγμα, είναι και ο Μάρκος Σεφερλής.

Μιλάς σοβαρά τώρα; Γιατί σου φαίνεται παράξενο; Είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος άνθρωπος, με ιδιότυπο χιούμορ. Το πρόβλημα με τον Μάρκο Σεφερλή είναι ότι αυτό που κάνει –αν και δεν είναι κακό– θα μπορούσε να γίνει καλύτερα αν είχε δίπλα του κάποιους ανθρώπους που να τον βοηθούσαν ώστε να το στήσει πιο σωστά – και φυσικά, δεν εννοώ τον εαυτό μου, γιατί εγώ δεν ασχολούμαι με θεατρικά κείμενα. Ο Σεφερλής έχει πάθος σ’ αυτό που κάνει, το βλέπεις και λες «μπράβο σου, μάγκα μου!». Απλώς, έχει μια μεγάλη ατυχία: ζει σε λάθος εποχή. Αν υπήρχε πριν από μισό αιώνα, ενδεχομένως ο Τσιφόρος, ο Φίνος, ο Δημόπουλος να μπορούσαν να του φτιάξουν πράγματα. Κοίταξε να δεις, ο Σεφερλής είναι σταρ, όχι η Μενεγάκη ή η κάθε Μενεγάκη της τηλεόρασης. Γιατί ο Σεφερλής, χειμώνα καλοκαίρι, γεμίζει καθημερινά μεγάλα θέατρα εδώ και χρόνια. Αυτό είναι σταριλίκι: το να σηκωθούν και να ’ρθουν σ’ εσένα και όχι να επαφίεσαι στην καλοσύνη των ξένων νοικοκυρών με το κοντρόλ στο χέρι.


Περισσότερα στο people που κυκλοφορεί


(πηγή yupi.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου