Η επόμενη μέρα της μέθης - Τι μπορείτε να κάνετε


Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποί, οι οποίοι συνδυάζουν το «Πνεύμα των Χριστουγέννων» αποκλειστικά -ή κατά κύριο λόγο- με την κατανάλωση αλκοόλ. Ακόμα και αν δεν ανήκετε σε αυτούς, είναι αρκετά πιθανό να βρεθείτε έχοντας καταναλώσει ικανές ποσότητες «νερό της φωτιάς», μια και θα βρίσκεται -όπως πάντα- σε αφθονία σε γιορταστικά τραπέζια και πάρτι.

Μήπως το ...παραγιορτάσατε;


Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι, οι οποίοι συνδυάζουν το «Πνεύμα των Χριστουγέννων» αποκλειστικά - ή κατά κύριο λόγο- με την κατανάλωση αλκοόλ. Ακόμα και αν δεν ανήκετε σε αυτούς, είναι αρκετά πιθανό να βρεθείτε έχοντας καταναλώσει ικανές ποσότητες «νερό της φωτιάς», μια και θα βρίσκεται - όπως πάντα- σε αφθονία σε γιορταστικά τραπέζια και πάρτι. Δυστυχώς, κάτι τέτοιο μπορεί να χαλάσει όχι μόνο τη βραδιά της γιορτής, αλλά πολύ περισσότερο την επόμενο πρωινό.
Τα γνωστά συμπτώματα της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ δεν έχουν σκοπό να σας τη χαρίσουν επειδή ήσασταν καλοί αυτή τη χρονιά. Και αν νομίζετε ότι μπορείτε να επιζήσετε αφότου ομολογήσατε στην καημένη τη θεία Βίκυ όσα πραγματικά πιστεύετε για εκείνη, σκεφτείτε ότι την επόμενη μέρα, θα έχετε να αντιμετωπίσετε ζαλάδες, στομαχόπονους και παρατεταμένες επισκέψεις στο μπάνιο σας.
Αποφύγετε τη μέθη. Σώστε τον εαυτό σας (και τη θεία Βίκυ) από τις παρενέργειες της μέθης. Μπορείτε πάντα να πιείτε, αλλά όχι να ...παρά-πιείτε.
 • Παλιό αλλά πάντα αποτελεσματικό. Απλά, μην πίνετε ποτέ με άδειο στομάχι. Το αλκοόλ θα περάσει πολύ γρήγορα στο αίμα σας, φτάνοντας σε υψηλά επίπεδα προτού ο οργανισμός σας προλάβει να το μεταβολίσει. Για να αποφύγετε αυτή την πιθανότητα, δοκιμάστε να πιείτε γάλα νωρίτερα, ή προσφέρετε στον εαυτό σας ένα γεύμα πλούσιο σε υδατάνθρακες.
 • Για αρχή, μην κάνετε επίδειξη «δύναμης». Ξεκινήστε με ένα τεράστιο ποτήρι με ελαφρύ, κατά προτίμηση μη αλκοολούχο, πότο. Έτσι, θα ικανοποιήσετε τη δίψα σας μειώνοντας την ποσότητα αλκοόλ που θα καταναλώνατε πολύ γρήγορα σε διαφορετική περίπτωση. Πολλοί άνθρωποι παρεμβάλλουν ανάμεσα σε κάθε ποτήρι αλκοολούχου που καταναλώνουν και ένα ποτήρι νερό, ή σόδας. Πραγματικά αποτελεσματικό μέτρο!
 • Καλό θα ήταν επίσης να μην πιείτε αλκοολούχα πριν την επίσκεψη σας. Θα υπάρχει αρκετό εκεί!
 • Αποφύγετε συστηματικά τα ανθρακούχα ποτά, όπως η σαμπάνια. Αν και ίσως θυμίζουν αναψυκτικό, οι φυσαλίδες βοηθούν την απορρόφηση του αλκοόλ από τον οργανισμό (είπαμε, δεν το θέλουμε αυτό!).
 • Προσπαθήστε να είστε εγκρατείς. Αν κάτι τέτοιο σας φαίνεται δύσκολο, ή αν καταλάβετε ότι πίνετε από αμηχανία, διατηρήστε τα χέρια σας απασχολημένα.
 • Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιμένετε να οδηγήσετε αν έχετε καταναλώσει αλκοόλ. Ακόμα και την επόμενη μέρα, είναι αλήθεια ότι ούτε ο πονοκέφαλος, ούτε ο πόνος στο στομάχι θα σας επιτρέψουν να αποδώσετε πίσω από το τιμόνι.

Αποφύγετε τις παρενέργειες!

Αν παρόλα όσα διαβάσατε πριν είστε αμετανόητοι και επιμένετε να πιείτε αρκετά, μην παραλείψετε να διαβάσετε και το Χρυσό Κανόνα των Παρελκομένων!
 • Μερικά ποτά είναι πιο πιθανό να προκαλέσουν άσχημα αποτελέσματα από μερικά άλλα. Τα πιο σκούρα και γλυκά ποτά ανήκουν στην κατηγορία αυτή. Έτσι, το γνωστό και ως «hangover» μειώνεται σε ένταση από το μπράντι στο κόκκινο κρασί, στο ρούμι, στο ουίσκι, στο λευκό κρασί, στο τζιν και τέλος στη βότκα. Για παράδειγμα, το ουίσκι παράγει διπλάσιας έντασης συμπτώματα από την ίδια «δόση» βότκας.
 • Υπάρχει η πιθανότητα να παίζει ρόλο και η ψυχολογία σας. Σύμφωνα με έρευνα, η ψυχολογία καθορίζει δραματικά την ένταση των παρενεργειών της μέθης. Έτσι, οι άνθρωποι που βιώνουν άγχος, θλίψη ή ενοχές είναι πιθανό να υποφέρουν περισσότερο
 • Μην καταφύγετε στη λύση «οφθαλμός αντί οφθαλμού». Όντως, αν το επόμενο πρωί καταναλώσετε και πάλι αλκοόλ προκειμένου να νιώσετε καλύτερα, θα το καταφέρετε. Όμως, θα είναι απλά μια αναβολή...
 • Οι «συνταγές της γιαγιάς» για τέτοιου είδους περιπτώσεις κατά κύριο λόγο βασίζονται σε αυτού του είδους την αντίληψη της «ομοιοπάθειας» και το πιθανότερο είναι ότι απλά θα ερεθίσουν περισσότερο το στομάχι (εξάλλου μπορείτε να θυμηθείτε την τελευταία φορά που ακούσατε συμβουλή της γιαγιάς σας;)
 • Ένα πιο αποτελεσματικό «γιατρικό» θα αποτελούνταν από:
  1. Ικανές ποσότητες νερού, για να αποφευχθεί η αφυδάτωση.
  2. Ζάχαρη, καθώς το αλκοόλ μειώνει τα επίπεδα ζαχάρου.
  3. Παυσίπονο: Μπορείτε να διαλέξετε το αγαπημένο σας, μόνο σιγουρευτείτε ότι δε θα ερεθίσει το στομάχι σας (αρκετά περνάει ήδη).
  4. Ζητήστε από το φαρμακοποιό σας κάποιο σκεύασμα για τη δυσπεψία που να περιέχει alginate. Η Βιταμίνη C ίσως βοηθήσει.
 • Μην παραλείψετε να κοιμηθείτε, ή έστω να ξεκουραστείτε, για μια επιπλέον ώρα.
http://christmas.pathfinder.gr/tips/celebration/147965.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου