Παραιτήθηκε η επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού


Η επικεφαλής του Γραφείου, Στέλλα Σάββα-Μπαλφούσια
(Ανανεωμένο). Παραιτήθηκε τελικά η επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής Στέλλα Σάββα – Μπαλφούσια. Η κ. Μπαλφούσια είχε μακράν συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής και αρνήθηκε να πάρει πίσω την απόφαση της να παραιτηθεί, επικαλούμενη τις αντιδράσεις και κυρίως την αποδοκιμασία της έκθεσης της από τον ίδιο τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών.
Πρόκειται για νέο ρεζιλίκι για την κυβέρνηση και προσωπικά για τον αντιπρόεδρο που… ευαγγελίζεται τη διαφάνεια στα οικονομικά αλλά φιμώνει τις διαφορετικές φωνές
Ο κ. Βενιζέλος εκνευρισμένος αμφισβήτησε από χθες την εγκυρότητα του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής, μετά την δημοσιοποίηση της έκθεσης η οποία αποδεικνύει ότι και με την πλήρη εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου ο λογαριασμός δεν βγαίνει και το χρέος είναι εκτός ελέγχου. Σήμερα μάλιστα δήλωσε ότι το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής, που παίρνει όλα τα στοιχεία από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, δεν είναι έμπειρο και υπεύθυνο. «Όλοι οιυπεύθυνοι διεθνείς οργανισμοί (όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπήτο ΔΝΤ και ο ΟΟΣΑκαι όλες οιυπεύθυνες εθνικές ανεξάρτητες αρχές (όπως η Τράπεζα της Ελλάδοςγνωρίζουν με ποιο τρόποκαταρτίζονταιδιασταυρώνονται και δημοσιοποιούνται εκθέσεις για την κατάσταση και τιςπροοπτικές των μακροοικονομικών και δημοσιονομικών μεγεθώνΑυτήν τη γνώσητην εμπειρίακαι την υπευθυνότητα είναι προφανές ότι δεν τη διαθέτει ακόμη το Γραφείο ΠροϋπολογισμούΤοχθεσινό συνεπώς κείμενο δεν διαθέτει τα στοιχεία εγκυρότητας αντίστοιχων διεθνών εκθέσεων», είπε.
Παράλληλα τα κυβερνητικά «παπαγαλάκια» διαρρέουν ότι η έκθεση δεν έχει λάβει υπόψη της τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής της Ε.Ε. της 21ης Ιουλίου, η οποία ελαφρύνει και άλλο το δημόσιο χρέος. Προφανώς δεν την έχουν διαβάσει, διότι η έκθεση της Βουλής τονίσει ότι η αύξηση του χρέους, του πρωτογενούς ελλείμματος και η βαθιά ύφεση αντισταθμίζουν σε μεγάλο βαθμό τις θετικές επιπτώσεις από τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου.

Έτσι, η φαρσοκωμωδία που λέγεται “κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ” ξεπέρασε κάθε φαντασία. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, ο κ. Βενιζέλος θεωρεί άπειρους και ανεύθυνους εκείνους, που ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε διορίσει στο Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, επειδή «ξεμπρόστιασαν» την οικονομική του πολιτική. Ο δε κ. Ρέππας, από την πλευρά του, αδειάζει δημόσια τον κ. Βενιζέλο, για την πρόθεσή του να αποπέμψει τα μέλη της Επιτροπής, λέγοντας ότι «εμείς θέλουμε θεσμούς να λειτουργούν και να ελέγχουν
Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Ιούνιο, βουλευτές της συμπολίτευσης είχαν εκφράσει δυσφορία για την επιλογή των μελών του Γραφείου Προϋπολογισμού και  υποστήριζαν ότι κινδυνεύει να αποτελέσει “παράρτημα” του …. υπουργείου Οικονομικών.
‘Όταν λοιπόν στρέφονται κατά της κυβέρνησης και τα … παραρτήματά της καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει….


Μετά την παραίτηση Μπαλφούσια, ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. ΓιάννηςΜιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η κυβέρνηση έφτασε στο σημείο να υποχρεώνει σε παραίτηση ακόμα και αυτούς που η ίδια έχει επιλέξει. Ακόμα και εκείνοι πλέον “ξεμπροστιάζουν” την αδιέξοδη πολιτική τους.  Και μια απορία: Γιατί η κυβέρνηση πριν μόλις ένα μήνα είχε αποδεχτεί από την ίδια επιτροπή, αντίστοιχα συμπεράσματα και εκτιμήσεις, για την κατάσταση της οικονομίας; Τι άλλο πρέπει να γίνει για να καταλάβει επιτέλους η κυβέρνηση ότι η πολιτική της στην οικονομία είναι λανθασμένη; Η πολιτική αυτή πρέπει να αλλάξει άμεσα και να αλλάξει δραστικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου