Τη πάτησαν οι Εβραίοι με την ανάμειξή τους στην αλλαγή χούντας στην Αίγυπτο – Η επανάσταση αντεπιτίθεται! ΚΛΙΚ στο λινκ με το βιντεο.



Τα πλήθη επιτίθενται στη πρεσβεία του Ισραήλ στο Κάιρο

Η πρεσβεία του Ισραήλ εκκενώθηκε, ενώ ως χίλια άτομα τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις τη νύχτα, καθώς οι διαδηλωτές κατεδάφισαν τοίχους που οικοδομήθηκαν για να προστατέψουν τη πρεσβεία από την επερχόμενη κατεγίδα.

Το κτίριο που στεγάζεται η Πρεσβεία του Ισραήλ στο Κάιρο, στην Αιγυπτιακή πρωτεύουσα, έχει καταληφθεί από εκατοντάδες διαδηλωτές, του οποίου γκρέμισαν έναν από τους εξωτερικούς τοίχους της πρεσβείας.
Οι διαδηλωτές γκρέμισαν το τείχος, που χτίστηκε για την προστασία της πρεσβείας, η οποία έχει γίνει το επίκεντρο των διαμαρτυριών, με αυτοσχέδιους πολιορκητικούς κριούς και τον γκρέμησαν με σφυριά την Παρασκευή, μετά από ειρηνικές διαδηλώσεις στην πλατεία Ταχρίρ νωρίτερα μέσα στην ημέρα, κατά των στρατιωτικών αρχών της χώρας.
Μερικοί διαδηλωτές σκαρφάλωσαν στη συνέχεια στον τοίχο του κτιρίου, αντικατέστησαν την Ισραηλινή σημαία με την Αιγυπτιακή και παλαιστινιακές σημαίες. Άλλοι μπήκαν μέσα και έριξαν χιλιάδες κομματιασμένα χαρτιά από τα παράθυρα των επάνω ορόφων.
Ο Essam Sharaf, ο (διορισμένος) Πρωθυπουργός της Αιγύπτου, που συγκάλεσε μια κρίσιμη συνάντηση του «υπουργικού συμβουλίου» για το Σάββατο το πρωί, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών κήρυξε κατάσταση συναγερμού (έκτακτης ανάγκης).
Ο Γιτζάκ Levanon, πρεσβευτής του Ισραήλ στην Αίγυπτο, και τα ανώτερα στελέχη του, εκκένωσαν τη πρεσβεία και επέστρεψαν αεροπορικώς στο Ισραήλ, δήλωσε στο ισραηλινό ραδιόφωνο.
Εκατοντάδες Αιγύπτιοι στρατιώτες, υποστηριζίμενοι από θωρακισμένα αυτοκίνητα, έσπευσαν στη περιοχή της πρεσβείας και συγκρούστηκαν με τους διαδηλωτές, που έκαψαν αυτοκίνητα της αστυνομίας και επιτέθηκαν στο περιφερειακό αρχηγείο της αστυνομίας γύρω από το ξενοδοχείο.
Οι διαδηλωτές έπαιζαν τη γάτα με το ποντίκι με την αστυνομία όλη τη νύχτα, μέσα σε σύννεφα από δακρυγόνα και καπνούς από την καύση ελαστικών.
Οι δυνάμεις ασφαλείας υποστήριξε, ότι σταδιακά αναλάμβανε τον έλεγχο και ότι η κατάσταση είναι πιο ήρεμη από το πρωί του περασμένου Σαββάτου, αν και μικρό πλήθος ήταν ακόμα μαζεμένο στην περιοχή της πρεσβείας, ανέφερε ο Τζαμάλ Eshayyal Al Jazeera.
Το αιγυπτιακό υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι υπήρξαν 1.049 τραυματισμοί ως αποτέλεσμα των συγκρούσεων γύρω από την πρεσβεία. Η κρατική τηλεόραση, δήλωσε ότι 46 αστυνομικοί και το προσωπικό ασφαλείας (της πρεσβείας) είχαν τραυματιστεί, ενώ τρεις άνθρωποι φέρονται ως νεκροί.
Η ομάδα από περίπου 1.000 άτομα που κατέκλυσαν την πρεσβεία είχε βγει από μια μαζική διαδήλωση γύρω από το ξενοδοχείο στην πλατεία Ταχρίρ, όπου οργάνωση διαδηλωτών τάχθηκε υπέρ των μεταρρυθμίσεων από το στρατό, ο οποίος έχει αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας μετά τον Χόσνι Μουμπάρακ, τον πρώην πρόεδρο, που ανατράπηκε από μια λαϊκή επανάσταση τον Φεβρουάριο. 
«Μας επιτίθενται από όλες τις πλευρές» είπε η Νόρα Shalaby, μια διαδηλώτρια έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ, δικαιολόγησε τις ενέργειες των διαδηλωτών»…. ….. ….. ….. ….. ….. …. ….. ….. ……

ΚΛΙΚ ΕΔΩ – ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΠΗΓΗ: aljazeera.net/news/
Μετάφραση: Μπαρμπανίκος Αρβανίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου