ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ: Τους πήραμε και τους Φινλανδούς με 81-61. Σειρά έχει η FYROM


Μπουρούσης, Ζήσης και άμυνα οδήγησαν την Εθνική ομάδα στη δεύτερη νίκη της στο Ευρωμπάσκετ (81-61 τη Φινλανδία).
Ετσι κρίθηκε
Στα κόκκινα για 40 λεπτά για να έρθει η άνετη νίκη επί της Φινλανδίας. Αυτό θα πει σοβαρότητα και αξιοπιστία. Σύμφωνοι, η Εθνική δεν ανέβηκε στο Εβερεστ της απόδοσής της αλλά έκανε αυτό που έπρεπε για να νικήσει χωρίς μάλιστα να προβληματιστεί ιδιαίτερα.
Μιλώντας για προβληματισμούς, αυτοί παρατηρήθηκαν στο πρώτο ημίχρονο όταν η επίσημη αγαπημένη έκανε σωρηδόν λάθη ακόμη και σε εύκολες πάσες. Η σοβαρότητα στην άμυνα (παρά του μίνι-πάρτι που έστησε ο Λι) και οι λύσεις που πρόσφεραν στην επίθεση οι Ζήσης και Μπουρούσης περιόρισαν τους πονοκεφάλους του Ζούρου ο οποίος στο πρώτο εικοσάλεπτο έκανε κατάχρηση αλλαγών.
Λεπτό με το λεπτό οι Φινλανδοί έχαναν φρεσκάδα και ενέργεια, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε άριστα η Εθνική που έκλεισε τους διαδρόμους προς το καλάθι της. Στη δε, τέταρτη περίοδο ο Μπουρούσης έμοιαζε με γίγαντα που αντιμετωπίζει νάνους. Ο αντίπαλος τα παράτησε, η διαφορά εκτοξεύτηκε (61-47, 68-50, 73-52) και ο γάμος σχόλασε.
Είναι αυτό που το δημοσιογραφικό κλισέ αποκαλεί επαγγελματική νίκη. Την είχε ανάγκη η Εθνική για να προχωρήσει με περισσότερη ασφάλεια στη συνέχεια.
Σταρ
Ελλείψει αντιπάλου στα μέτρα του, ο Γιάννης Μπουρούσης κυριάρχησε και στις δύο πλευρές του παρκέ, όπως όφειλε να κάνει δηλαδή. Σκόραρε (19π), πήρε ριμπάουντ (10), αποτέλεσε φόβητρο για τον αντίπαλο.
Απογοήτευση
Ανεξήγητο φαινόμενο τα πολλά λάθη, κυρίως στο πρώτο μέρος. Ούτε μεγάλη πίεση υπήρχε, ούτε το άγχος της πρεμιέρας. Και όμως κατοχές χάθηκαν άνευ λόγου και αιτίας, σχεδόν αβίαστα.
Σχόλιο
Η Εθνική έπαιξε όσο χρειάστηκε για να νικήσει. Πορεύτηκε με σοβαρότητα στην άμυνα και ξεσπάσματα στην επίθεση, τομέα του παιχνιδιού στον οποίο η ομάδα του Ζούρου δουλεύει πολύ (φαίνεται από τους αυτοματισμούς). Οταν μπει και ο Βασιλειάδης στο κλίμα, όλα θα γίνουν καλύτερα. Το ερώτημα που θα απαντηθεί προσεχώς είναι το πως θα συμπεριφερθεί η Εθνική απέναντι σε ποιο δυνατούς αντιπάλους.
Τα δεκάλεπτα:20-14, 41-32, 57-44, 81-61.
Ελλάδα: Ξανθόπουλος (6 ασίστ, 4 ριμπ.), Μπουρούσης 19 (10 ριμπ.), Ζήσης 14 (4 ριμπ.), Βασιλειάδης 5, Καλάθης 6 (4 ασίστ), Φώτσης 9 (7 ριμπ.), Παπανικολάου 2, Μαυροειδής 2, Μπράμος 9, Κουφός 7, Σλούκας 2, Καϊμακόγλου 6.
Φινλανδία: Κοϊβίστο, Νίκιλα 1, Μούρινεν 2, Χαφ 5, Λι 13, Σάλιν 6, Κότι 1, Κόπονεν 21, Μακαλάινεν, Μότολα 5, Βιρτάνεν 6, Ράνικο 1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου