Επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση και στα κόμματα που στηρίζουν την πολιτική της

Με τη φράση «δυστυχώς, δεν φέρνω ευχάριστες ειδήσεις από την Ελλάδα. Γιατί στη χώρα μας, τη στιγμή που μιλάμε, έχει κηρυχθεί από την ελληνική κυβέρνηση ένας αδυσώπητος πόλεμος», άρχισε το χαιρετισμό του στο φεστιβάλ του ΚΚ Ισπανίας, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας.

Αναφερόμενος στην οικονομική και κοινωνική κατάσταση της χώρας μας, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για μια σύγκρουση με βαθύτατα ταξικό χαρακτήρα, που στόχο έχει τη συντριβή των μεσαίων και λαϊκών στρωμάτων, υπέρ των δυνάμεων του μεγάλου, εθνικού, ευρωπαϊκού και διεθνούς κεφαλαίου, αυτής της «διεθνούς των κερδοσκόπων», που βλέπει την κρίση ως μοναδική ευκαιρία για να μεγιστοποιήσει τα κέρδη της.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε ακόμη ότι «η ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου δεν κυβερνά σήμερα μόνη της, συγκυβερνά τόσο με την τρόικα ΔΝΤ-ΕΚΤ-ΕΕ, όσο και με το εγχώριο, λεγόμενο 'κόμμα των μνημονίων', ένα μέτωπο συναίνεσης που έχει συγκροτηθεί εντός του κοινοβουλίου από τους Σοσιαλιστές, την κεντροδεξιά και την ακροδεξιά».

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι σήμερα υπάρχουν οι προϋποθέσεις, μέσα από την ενωτική δράση της αριστεράς και τη συνάντησή της με τις πλατιές κοινωνικές δυνάμεις που πλήττονται από την πολιτική του μνημονίου, να γυρίσουμε σελίδα και κατέληξε λέγοντας ότι ο ΣΥΝ, αλλά και η αριστερά συνολικά σε όλη την Ευρώπη, θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα του «κινήματος των πλατειών» στις 15 Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου