Ελένη Μενεγάκη: Θα σερβίρει καφέ στη 1:00 το μεσημέρι


Εσκασε η βόμβα στο τηλεοπτικό τοπίο. Η Ελένη Μενεγάκη θα είναι πλέον η βασίλισσα της μεσημεριανής ζώνης, αφού είπε το μεγάλο «ναι» και ο «Καφές» της θα βγαίνει πλέον στον αέρα στη 1.00 το μεσημέρι.
Η Ελένη Μενεγάκη είπε το μεγάλο «ναι» στον Alpha και μπαίνει δυνατά σε μια νέα ζώνη γι’ αυτήν, τη μεσημεριανή, αλλάζοντας και τη δομή του «Καφέ» της. Το χθεσινό δημοσίευμα της «Espresso» για την πρόταση μετακίνησης της βασίλισσας των πρωινάδικων επιβεβαιώθηκε απόλυτα και με τον πιο επίσημο τρόπο: με την ανακοίνωση που εξέδωσε το κανάλι της Κάντζας.
Η Ελένη Μενεγάκη μετά από δεκαπέντε χρόνια αποχαιρετά την πρωινή ζώνη και θα καλωσορίζει τους τηλεθεατές από το νέο τηλεοπτικό πόστο της στη 1.00 το μεσημέρι. Στόχος, να ενισχύσει περισσότερο τη στρατηγική του Alpha «για τη δημιουργία ενός ισχυρού μπλοκ συνεχόμενων επιτυχημένων τηλεοπτικών brands», σημειώνει το κανάλι. Γεγονός είναι ότι η εκπομπή, όπως έγραψε η «Espresso» χθες, μετακινείται λόγω της απόφασης να καταργηθούν οι πρωινές και βραδινές βάρδιες στη λειτουργία του Alpha.
H βασίλισσα της πρωινής ζώνης (που θα γίνει πλέον βασίλισσα της μεσημεριανής) συμφώνησε με την πρόταση των Γερμανών, αν και στο (ισχυρό) συμβόλαιό της αναγραφόταν ακόμη και η ώρα μετάδοσης του «Καφέ» της το πρωί και θα μπορούσε να είχε αρνηθεί αυτό το μεγάλο βήμα. Μέχρι να πει η Ελένη το «ναι» είχε προηγηθεί αρκετός χρόνος σκέψης εκείνης και των συνεργατών της, που αποφάσισαν τελικά να πάρουν το ρίσκο για την αλλαγή της ώρας. Αλλωστε, η Ελένη είδε περισσότερο σαν πρόκληση το νέο status και δείχνει αποφασισμένη να καθίσει στον θρόνο και του μεσημεριού.
Με την κίνηση αυτή ο Alpha δημιουργεί νέα δεδομένα στο τηλεοπτικό σκηνικό, αφού εγκαταλείπει την πρωινή ζώνη. Ηδη, κατά ππληροφορίες μας, η ομάδα της Ελένης Μενεγάκη βρίσκεται στο στούντιο Pro στα Σπάτα και οι συσκέψεις για το περιεχόμενο της νέας εκπομπής, που επιβάλλεται πλέον να αλλάξει και σε θεματολογία, θα πυκνώσουν από τη Δευτέρα.
Το πρόγραμμα
Στο καθημερινό πρόγραμμα του καναλιού, εκτός από την εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη 1.00 με 4.00 το απόγευμα, επιστρέφει με νέο κύκλο εκπομπών το «Δέστε τους» με τους Νίκο Μουτσινά, Μαρία Ηλιάκη και Νότη Χριστοδούλου από τις 4.00 ως τις 6.00 το απόγευμα. Τη σκυτάλη θα παίρνουν οι «Οικογενειακές ιστορίες» και στις 7.00 μ.μ. θα μεταδίδεται το δελτίο ειδήσεων με τον Αντώνη Σρόιτερ.
Το ημερήσιο πρόγραμμα του Alpha πριν από τη ζώνη prime time θα κλείνει με το ριάλιτι «Κάτι ψήνεται». Για τη ζώνη υψηλής τηλεθέασης οι συζητήσεις στον Alpha συνεχίζονται, ενώ από τα νέα προγράμματα το μόνο που ανακοινώνεται επίσημα πλέον είναι το ριάλιτι show της Αννας Βίσση «Οσο έχω φωνή». Στο πρόγραμμα τους Σαββατοκύριακου θα υπάρχουν τρεις εκπομπές: το «Μες στην καλή χαρά» της Ναταλίας Γερμανού, χωρίς την παρέα της Σίσσυς Χρηστίδου, το «Stars System» της Ασης Μπήλιου και το «Chart*Show» με τη Ναταλία Γερμανού.
Εκτός η Σίσσυ
Οι αποφάσεις για το ημερήσιο πρόγραμμα αφήνουν εκτός Alpha πολλούς παρουσιαστές του καναλιού. Εκτός από τους δύο παρουσιαστές της πρωινής εκπομπής Σπύρο Λάμπρου, που επιστρέφει στο δελτίο ειδήσεων, και Ελενα Παπαβασιλείου, εκτός Κάντζας μένει η Σίσσυ Χρηστίδου καθώς δεν αποδέχθηκε τους όρους συνεργασίας που της πρότεινε ο Κρίστοφερ Μάινους για τη νέα σεζόν. Λέγεται ότι της προτάθηκε μεγάλη μείωση, ενώ κάποιες πληροφορίες ήθελαν το κανάλι να είναι δυσαρεστημένο από τις διαπραγματεύσεις που είχε με άλλα κανάλια πριν ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με το «Μες στην καλή χαρά».
Εκτός προγράμματος βγαίνει και το καθημερινό «Κους-κους», απόρροια της μετακίνησης της Ελένης Μενεγάκη στον νέο τηλεοπτικό... θρόνο που στήνουν στη μεσημεριανή ζώνη οι Γερμανοί του RTL.
Το κανάλι παρουσιάζει το νέο του πρόγραμμα ως συνέχιση της περσινής επιτυχίας του να αυξήσει τα ποσοστά τηλεθέασης, σημειώνοντας πως η περσινή περίοδος ήταν η καλύτερη στην ιστορία του Alpha.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου