Αντίο Φαίδωνα Ματθαίου...


Σε ηλικία 87 ετών ο «πατριάρχης» του ελληνικού μπάσκετ, Φαίδωνας Ματθαίου έφυγε από τη ζωή, κάνοντας φτωχότερο τον αθλητισμό στη χώρα μας.

Ο Φαίδων Ματθαίου έφυγε σήμερα το πρωί (17/09) από τη ζωή, αφήνοντας πίσω του βαριά κληρονομιά. Είναι ο μοναδικός Έλληνας αθλητής που πήρε μέρος σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνεςαγωνιζόμενος σε δύο διαφορετικά αθλήματα. Το 1948, στο Λονδίνο, συμμετείχε στην κωπηλασία και το 1952, στο Ελσίνκι, στο μπάσκετ....

Ο «πατριάρχης» του ελληνικού μπάσκετ γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 12 Ιουλίου του 1924 και ασχολήθηκε με πολλά ακόμα σπορ (πόλο, πινγκ πονγκ, τένις, σκοποβολή, ξιφασκία, μηχανοκίνητος αθλητισμός), φορώντας τη φανέλα του Άρη.

Από εκεί ξεκίνησε την καριέρα του και στο μπάσκετ, εν έτει 1945. Το 1949 μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκό, με τον οποίο κατέκτησε τρία πρωταθλήματα Ελλάδας (1950, 1951, 1954). Αγωνίστηκε ακόμα στον Πανιώνιο, το Σπόρτιγκ και την ιταλική Ίνις Βαρέζε, προτού κρεμάσει τη φανέλα του στον Άρη. Αγωνιζόταν ως πλέι μέικερ και φορούσε πάντα το νούμερο 1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου