ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗ ΔΕΘ!


Ο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στη ΔΕΘ πρότεινε και υποσχέθηκε για το κράτος:

Αλλαγή του Συντάγματος ώστε να γίνουν οι θεσμοί πιο λειτουργικοί για να είναι ο πολίτης πιο ασφαλής, νέα αρχιτεκτονική για να την καινούργια μεταπολίτευση. Τάχθηκε κατά των νέων φόρων και πρότεινε ξανά μείωση των φόρων. Ζήτησε επίσης πτώση του φόρου των επιχειρήσεων στο 15% και μείωση του ΦΠΑ, καθώς έτσι το  έλλειμμα ανεβαίνει συνεχώς.

Υποστήριξε πως χρειάζονται άμεσα νέες επενδύσεις απ' έξω και μείωση φορολογικών συντελεστών εντός της χώρας για να ξεκινήσει η επανεκκίνηση της οικονομίας.

Εκτός από την οικονομική μεταρρύθμιση μίλησε για διοικητική αλλαγή για ξεμπλοκάρισμα, δηλαδή, της γραφειοκρατίας και λίγα υπουργεία στην κυβέρνηση. Είπε πως χρειάζεται μείωση των δημοσίων υπαλλήλων αλλά σε καμία περίπτωση στην συγκεκριμένη περίοδο και με τη μορφή απολύσεων και δημιουργίας εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων. Πρότεινε να σταματήσουν οι προσλήψεις για κάποιο διάστημα και όχι απολύσεις. Επιπλέον κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου για καθόλου αντικειμενικές απολύσεις.

Εθνικό ξέσπασμα αγανάκτησης από τον κύριο Σαμαρά στην ομιλία ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η ιστορία διδάσκετε στα παιδιά δίχως να καλλιεργεί την εθνική περηφάνια και την αγάπη για την πατρίδα. Άνθρωποι όπως ο Παπαδιαμάντης και ο Παλαμάς δεν αναφέρονται σχεδόν πουθενά στα ελληνικά σχολεία. Αυτό θα το αλλάξω. Τα σχολικά βιβλία θα γράφονται υπό την επιτήρηση της Ακαδημίας Αθηνών»

Υποσχέθηκε να αλλάξει το νόμο Ραγκούση που κάνει την Ελλάδα πόλο έλξης για τους λαθρομετανάστες και το νόμο για τα ναρκωτικά που έφερε το ΠΑΣΟΚ.

Αυτό που εντυπωσίασε στην ομιλία του Σαμαρά είναι η εκτενής αναφορά του στα εθνικά θέματα και τα λόγια του για τη μία και μοναδική Μακεδονία που είναι Ελλάδα όσο αυτό κι αν ενοχλεί κάποιους.

Τέλος ζήτησε εκλογές ο αρχηγός της αξιωματικής Αντιπολίτευσης και είπε όχι σε συγκυβερνήση και συναίνεση.

1 σχόλιο:

  1. και ελληνοποιεί το ΠΑΣΟΚ καμιά 500αριά χιλιάδες λαθρομετανάστες και όλοι μένουμε με το στόμα ανοιχτό για το πως ξαναβγήκε ο Τζέφρυ...άλλωστε το ξανάκαναν επί Σημίτη με 300.000 ελληνοποιήσεις Αλβανών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή