Έντεκα συλλήψεις για διακίνηση παιδικής πορνογραφίας


Mεγάλη Αστυνομική επιχείρηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με την κωδική ονομασία «Butterfly», πραγματοποιήθηκε σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας, για την καταπολέμηση του φαινομένου της παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου.

Κατηγορήθηκαν συνολικά για διακίνηση παιδικού πορνογραφικού υλικού 15 άτομα, εκ των οποίων 11 συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Διεξήχθησαν 15 κατ’ οίκον έρευνες και κατασχέθηκε μεγάλος όγκος σκληρού παιδικού πορνογραφικού υλικού. Από τους κατηγορουμένους 14 είναι ημεδαποί και ένας αλλοδαπός.

Ειδικότερα, ύστερα από την αστυνομική διαδικτυακή ψηφιακή έρευνα στο παγκόσμιο ιστό, εξειδικευμένων αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντοπίστηκαν μέσω λογισμικών προγραμμάτων σάρωσης ηλεκτρονικών ιχνών διακίνησης πορνογραφικού υλικού, 198 ηλεκτρονικά ίχνη Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου, που διακινούσαν μεταξύ τους αλλά και διέθεταν ελεύθερα σε κάθε χρήστη σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Σε ηλεκτρονική ψηφιακή ανάλυση που διήρκεσε τέσσερις μήνες, ταυτοποιήθηκαν 15 χρήστες σε πόλεις της Ελλάδος, να διακινούν σκληρό παιδικό πορνογραφικό υλικό, στο οποίο απεικονίζονταν μικρά παιδιά σε σεξουαλικές δραστηριότητες.

Σε διαδοχικές αστυνομικές έρευνες στους χώρους που εμφανίζονταν τα ηλεκτρονικά ίχνη στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στο Βόλο, στο Ηράκλειο - στον Άγιο Νικόλαο - στην Ιεράπετρα -στα Μάλια Κρήτης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Πενήντα επτά σκληροί δίσκοι Η/Υ
• Πέντε φορητοί Η/Υ
• Πλήθος ψηφιακών δίσκων CDs - DVDs με δεκάδες χιλιάδες ψηφιακά αρχεία βίντεο και εικόνας, παιδικής πορνογραφίας, συνολικής χωρητικότητας 40.000 GB

Σε κάποιες περιπτώσεις, κατά την διάρκεια των αστυνομικών ερευνών, διαπιστώθηκε ότι οι χρήστες αν και απουσίαζαν από τις οικίες τους, είχαν ενεργοποιημένο ειδικό πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων για να κατεβάζουν παιδικό πορνογραφικό υλικό από άλλους παιδόφιλους, σε διάφορα μέρη του πλανήτη.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπους Εισαγγελικές Αρχές. Για όσους δεν συνελήφθησαν ελλείψει των όρων του αυτοφώρου, οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους υποβλήθηκαν στις κατά τόπους Εισαγγελικές Αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου