ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ:Η κυβέρνηση φορολογεί επιπρόσθετα τρίτεκνους/πολύτεκνους- ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΥΜΕΛΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Αναγνωρισμένο Σωματείο σύμφωνα με την: 1017/2010 Απόφαση Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 28 Σεπτεμβρίου 2011
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΟΠΟΤΤΕ
ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ: «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ ΤΙΜΩΡΕΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ!»
“Η Ομοσπονδία Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδος, μετά την ανακοίνωση των προθέσεων της Κυβέρνησης για την επιβολή εισοδηματικών κριτηρίων στη χορήγηση του πολυτεκνικού επιδόματος θεωρεί ότι αυτό αποτελεί ένα ακόμη επεισόδιο στην πρωτοφανή επίθεση και στην κάθε άλλο παρά αντικειμενική και ισότιμη αντιμετώπιση που υφίσταται η Πολυμελής Οικογένεια με Τρία Τέκνα από την κυβερνητική πολιτική.”
Αυτό τονίστηκε από το Προεδρείο της ΟΠΟΤΤΕ στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε την Τρίτη 27/9/2011.
Στη συνέντευξη τύπου, ο Πρόεδρος της ΟΠΟΤΤΕ Βουτσάς Καρατζάς, ο Α΄ Αντιπρόεδρος Μανώλης Αχλαδιανάκης, η Υπεύθυνη Εσωτερικής Λειτουργίας Κατερίνα Καντεράκη, ο Νομικός Σύμβουλος της Ομοσπονδίας Αναστάσιος Παπαγγέλου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Χανίων Ζαφείρης Μανιουδάκης και ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αττικής Μιχάλης Ροκκάς, ανέπτυξαν τις θέσεις τους για τα ζητήματα που απασχολούν την ευαίσθητη αυτή κοινωνική ομάδα και ζήτησαν από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να ασκήσει επιτέλους υπεύθυνη δημογραφική πολιτική.
- Για την επιβολή εισοδηματικών κριτηρίων στην απονομή του πολυτεκνικού επιδόματος:
« Η επιβολή εισοδηματικών κριτηρίων στην απονομή του πολυτεκνικού επιδόματος, έγινε προσπάθεια να επιβληθεί και πριν από μερικούς μήνες. Οι αντιδράσεις και η ένδεια επιχειρημάτων για την επιβολή του μέτρου, οδήγησε την κυβέρνηση στην απόσυρσή του, τότε. Σήμερα με μια απλή ανακοίνωση του Υπουργού κ. Λοβέρδου, χωρίς αιτιολόγηση και κυρίως χωρίς κανένα διάλογο, έρχεται στη Βουλή για επικύρωση.
Το πολυτεκνικό επίδομα έχει θεσπιστεί ως δημογραφικό επίδομα, ως επιβράβευση και ελάχιστη αναγνώριση της Πατρίδας στη Μάνα που «επιδοτεί» την Ελλάδα στη μάχη του δημογραφικού, την «αιμοδοτεί» με νέους πολίτες, στηρίζει το θεσμό της οικογένειας. Μια τέτοια προσφορά δε μπορεί να αντιμετωπίζεται λογιστικά!
Εξάλλου, το ζήτημα των εισοδηματικών κριτηρίων για τα πολυτεκνικά επιδόματα έχει κριθεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Επιχειρήθηκε και πάλι από την κυβέρνηση Σημίτη το 1997 και απέτυχε παταγωδώς, αφού και το Συμβούλιο της Επικρατείας με την 1095/2001 απόφασή του θεώρησε ότι είναι αντισυνταγματική η θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων, και προς την ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν και όλα τα Διοικητικά πρωτοδικεία και Εφετεία της χώρας.
Υπενθυμίζουμε ότι το Μάρτιο του 2011, πολλοί Τρίτεκνοι βρέθηκαν να χρωστούν στο ΟΓΑ(!), μετά τη «στρογγυλοποίηση» όπως ονομάστηκε των επιδομάτων που εφαρμόστηκε για τους Τρίτεκνους αναδρομικά από 1/1/2011, κάτι που δεν ίσχυσε για τους πολύτεκνους!».
- Για το νέο τέλος στα ακίνητα:
« Θεωρούμε το μέτρο και τον τρόπο εφαρμογής του, άδικο, παράλογο, και αντισυνταγματικό. Καταγγέλουμε έτσι κι αλλιώς τη μη συμπερίληψη των Τριτέκνων στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες που θα τύχουν χαμηλής χρέωσης. Η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά αποδεικνύει ότι η κοινωνική ευαισθησία και η κοινωνική δικαιοσύνη είναι έννοιες των οποίων τη σημασία αγνοεί!».
- Για τις μετεγγραφές των φοιτητών:
« Η κατάργηση των μετεγγραφών για τους φοιτητές – μέλη τρίτεκνων οικογενειών, οδηγεί σε απόγνωση και εντέλει αφαιρεί το δικαίωμα στην εκπαίδευση από τα παιδιά μας, αφού πολλές οικογένειες θα βρεθούν να συντηρούν δύο και τρία επιπλέον σπίτια. Το μέτρο αυτό είναι αντισυνταγματικό λόγω εισαγωγής εισοδηματικών κριτηρίων για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ καταργεί την ελεύθερη επιλογή σχολής, και διαχωρίζει τους πολίτες ανάλογα με την περιοχή που διαβιώνουν.
Επίσης, ζητάμε ην άρση της αδικίας που προκύπτει σε αρκετές περιπτώσεις, όταν τρίτεκνος με περισσότερα από άλλον μόρια δε μπορεί να εισαχθεί σε κάποια σχολή που δεν υπάρχει στη δική του Περιφέρεια και εισάγεται άλλος με λιγότερα μόρια (όταν υπάρχει σχολή στην Περιφέρεια του)».
- Για τη μείωση αφορολόγητου ορίου και την κατάργηση φοροαπαλλαγών:
« Η μείωση του αφορολόγητου ορίου πλήττει το εισόδημα όλων, οι Τρίτεκνοι όμως είναι και πάλι από εκείνους που πλήττονται περισσότερο, αφού σε συνδυασμό με τη σκοπούμενη κατάργηση των φοροαπαλλαγών για τα προστατευόμενα τέκνα, για ενοίκια και άλλες, επιβαρύνονται με δυσανάλογη και άδικη συνεισφορά στην «κοινή προσπάθεια» όπως αποκαλεί η κυβέρνηση τη φορολογική επιδρομή που έχει εξαπολύσει. Η ενδεχόμενη κατάργηση της απαλλαγής από τα τέλη ταξινόμησης οχημάτων για τους Τρίτεκνους και άλλες ευαίσθητες ομάδες, θα είναι μια ακόμη ευθεία επίθεση στην ελληνική οικογένεια».
- Για την Κάρτα Πολιτισμού:
« Ένα ακόμη από τα «προνόμια» των Τριτέκνων, που ουσιαστικά καταργήθηκε στην πράξη, αφού το Υπουργείο Πολιτισμού, έχει σταματήσει την έκδοσή της, χωρίς ποτέ να καταργηθεί. Ένα ακόμη δείγμα της ανεύθυνης αντιμετώπισης και της ανεπάρκειας των υπηρεσιών του κράτους στις υποχρεώσεις του απέναντι στον πολίτη».
Συμπερασματικά
«Όλα τα παραπάνω μαρτυρούν μια πρωτοφανή, αδικαιολόγητη επίθεση στην Οικογένεια με τρία παιδιά, εντέλει στην Ελληνική Οικογένεια. Η ολοσχερής απουσία ισονομίας, αντικειμενικότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης από την πλευρά της κυβέρνησης είναι ολοφάνερη, όσο και ανεξήγητη, αν σκεφθεί κανείς την Εθνική αναγκαιότητα για αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας και της γήρανσης του πληθυσμού των Ελλήνων.
Οι Πολυμελείς Οικογένειες με Τρία Τέκνα, θεωρούμε ότι:
1. Μαζί με την υπόλοιπη Ελληνική Κοινωνία έχουμε υποστεί ήδη τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης και τις συνέπειες της προσφυγής της χώρας στο ΔΝΤ. Δεν έχουμε τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης σε σχέση με τους συναδέλφους μας στις περικοπές μισθών ή με τους συμπολίτες μας στις αυξήσεις των φόρων. Δεν δικαιολογείται λοιπόν αυτή η οικονομική επιδρομή εναντίον μας.
2. Αποδεικνύουμε καθημερινά το ενδιαφέρον μας για τη χώρα μας, αγωνιζόμενοι να κρατήσουμε το τελευταίο οχυρό της κοινωνίας μας, την οικογένεια, ανέπαφο από τις επιθέσεις που δέχεται η πατρίδα μας σε όλα τα επίπεδα, με μόνο όπλο το κουράγιο που μας δίνει το χαμόγελο των παιδιών μας. Αυτό το χαμόγελο, δεν αναγνωρίζουμε σε κανέναν το δικαίωμα να το μετρήσει σε ευρώ!
3. Δεν δικαιούται η κυβέρνηση να ζητάει από εμάς να πληρώσουμε για την επί δεκαετίες κακοδιαχείριση και διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ!
4. Διαπιστώνουμε ότι η κυβέρνηση μας έχει στοχοποιήσει, αφαιρώντας ένα – ένα τα τελευταία δύο χρόνια τα δικαιώματά μας! Μας τιμωρούν επειδή φέρνουμε στον κόσμο Ελληνόπουλα!
Είναι υποχρέωση της Ελληνικής Κυβέρνησης να προχωρήσει επιτέλους στην εφαρμογή μιας υπεύθυνης, ουσιαστικής και αποτελεσματικής δημογραφικής πολιτικής, αφού αυτό επιτάσσουν οι απογοητευτικοί δείκτες γεννήσεων και η αναγκαιότητα για τη στήριξη των οικογενειών (το 32% των οικογενειών με τρία παιδιά ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας).
Καλούμε την κυβέρνηση την ύστατη στιγμή να σκεφθεί με γνώμονα το συμφέρον της Ελλάδας και να μη συνεχίσει την άδικη, αντισυνταγματική και ανθελληνική εν τέλει επίθεσή της στην Πολυμελή Οικογένεια με Τρία Τέκνα!».

Πληροφορίες: Γραφείο Τύπου 6944689617

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου