Αναρωτιέται κανείς σας "τι συμβαίνει σήμερα"?


Κι όμως συμβαίνει! Εβδομήντα ένα χρόνια μετά το ιστορικό "ΟΧΙ" που βροντοφώναξε ο ελληνικός λαός απέναντι στην ιταλική απειλή υποδούλωσής του, τα δεδομένα αλλάζουν ξανά!Για πρώτη φορά στη σύγχρονη μεταπολεμική ιστορία της Ελλάδας η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου γίνεται με διαφορετικό τρόπο, με διαφορετικούς κανόνες... Και για πρώτη φορά, ίσως αποκτά το πραγματικό της νόημα...

Πολλοί σήμερα, ξυπνώντας, αναρωτήθηκαν: "ΤΙ γιορτάζουμε σήμερα?" Όχι, δεν είναι το κλασικό τεστ του τύπου "γνωρίζεις αν είπαμε όχι στους Ιταλούς ή στους Τούρκους?". Όλοι οι Έλληνες ξέρουμε πολύ καλά σε ποιον είπαμε το "ΟΧΙ" μας τότε! Είναι η αμφιβολία που ταλανίζει κάθε Έλληνα του 2011 που βιώνει όλες αυτές τις τραγικές εξελίξεις... ΓΙΑΤΙ γιορτάζουμε σήμερα? ΤΙ γιορτάζουμε? ΠΟΙΑ αντίσταση? Αφού και πάλι, 70 χρόνια μετά, είμαστε υποδουλωμένοι στους Γερμανούς, στην Τρόικα, στο ΔΝΤ... 70 χρόνια μετά, ήρθε μία αντισυνταγματική κυβέρνηση να πει σε όλους αυτούς ΝΑΙ, να τους βάλει μέσα στη χώρα μας, να διασπάσει το έθνος για άλλη μια φορά, να καταστρέψει ό,τι έχει απομείνει απ' την ένδοξη Ελλάδα των προγόνων μας!

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν είμαι καμία εκ πεποιθήσεως ακροδεξιά κοπελίτσα που βγήκε να φωνάξει ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ γιατί δεν είχε τίποτα άλλο να κάνει το πρωί της 28ης Οκτωβρίου. Είμαι κι εγώ ακόμα μία αγανακτισμένη, αμέτοχη φοιτήτρια, μία εκ της "μειονότητας", όπως αποκάλεσε πριν λίγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το λαό που βγήκε στους δρόμους για να διώξει απ' το βάθρο τους όλους εκείνους τους "επίσημους" που τον πρόδωσαν μ' αυτόν τον άνανδρο τρόπο!

Όλα όσα διαδραματίστηκαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη είναι ένα μικρό μόνο δείγμα της αγανάκτησης του ελληνικού λαού! Ας δούμε επιτέλους την αλήθεια χωρίς παρωπίδες. Ο λαός ΔΕΝ περιφρονεί τους συνταγματικούς θεσμούς (αυτός τους θέσπισε άλλωστε), απλώς πλέον δεν μπορεί να σεβαστεί τους εκπροσώπους του! Ο λαός ΔΕΝ περιφρονεί τα στρατευμένα νιάτα (όλοι έχουν τουλάχιστον έναν δικό τους στις ένοπλες δυνάμεις), απλώς πλέον θέλει να τα χειροκροτήσει μόνος του, χωρίς εκείνους που με ψεύτικα χαμόγελα και δήθεν υποκλίσεις υποκρίνονται ότι είναι δίπλα στο στρατό! Ο λαός ΔΕΝ περιφρονεί τις παρελάσεις (τα παιδιά του τη θέσπισαν και μέχρι σήμερα την τιμούν), απλώς πλέον θέλει να τη δει στην πραγματική της διάσταση!

Και για να απαντήσω σε όλους όσους θέλουν να κάνουν το δικηγόρο του διαβόλου, ίσως όντως να μην είναι ο σωστός τρόπος διαμαρτυρίας. Ποιος όμως ορίζει στην Ελλάδα του 2011 το σωστό και το λάθος? Ποιος είναι αυτός που νομίζει ότι μπορεί να κρίνει χιλιάδες ανθρώπων λέγοντάς τους ότι διαμαρτύρονται με το λάθος τρόπο? Ας μας πουν επιτέλους ΑΥΤΟΙ πώς πρέπει να διαμαρτυρηθούμε και τι πρέπει να κάνουμε για να τους δείξουμε ότι η Ελλάδα λέει ξανά ΟΧΙ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου