Facebook: Η νέα & πιο χρήσιμη απ’ όλες λειτουργία!


Facebook: Η νέα & πιο χρήσιμη απ’ όλες λειτουργία!
Πριν προλάβεις να μου πεις ότι σε έχω ζαλίσει με τις ειδήσεις του Facebook τις τελευταίες ημέρες, να μου αναγνωρίσεις το ελαφρυντικό ότι γίνονται σημεία και τέρατα με τις αλλαγές που έχουν ανακοινωθεί. Στο σκοτάδι να σε αφήσω;

Μάλιστα, αν οι προηγούμενες σε άφησαν αδιάφορο ή τελοσπάντων δε σε ενθουσίασαν -στο δεύτερο θα σε καταλάβω ακόμη περισσότερο-, σήμερα σου έχω νέο που μας αφορά όλους. Η μαγική λέξη "post" σου λέει κάτι; Φυσικά γιατί όλοι ανεβάζουμε διάφορα είτε δικό μας Τοίχο είτε στων φίλων μας.
Επειδή, όμως, ένας σύνδεσμος όσο ενδιαφέρουσα κι αν είναι η σελίδα που σου ανοίγει, άλλο τόσο πιθανό είναι να κρύβει και κάποιον ιό, γι' αυτό στο Facebook πήραν την πιο σωστή απόφαση από όλες να φιλτράρονται από εδώ και στο εξής όλοι, ξεκινώντας συνεργασία με τη Websense, εταιρεία υπεύθυνη για την online ασφάλεια.
Έτσι, κάθε φορά που θα πατάς πλέον κάποιο link, αμέσως θα ελέγχεται αν η ιστοσελίδα που πρόκειται να ανοίξει είναι ασφαλής ή αν κρύβει ιό ή κακόβουλο λογισμικό. Στην πρώτη περίπτωση, θα σου την ανοίγει κανονικά αμέσως. Στη δεύτερη περίπτωση, θα σου εμφανίζει ειδοποιητικό μήνυμα, εξηγώντας σου το λόγο για τον οποίο κρίθηκε επικίνδυνη η εν λόγω ιστοσελίδα, ώστε να αποφασίζεις από κει και πέρα αν θα την ανοίξεις ή θα αγνοήσεις το μήνυμα.
Facebook: Η νέα & πιο χρήσιμη απ’ όλες λειτουργία!
Μια γεύση από τη νέα λειτουργία μπορείς να πάρεις από τη φωτογραφία κάτω και νομίζω θα συμφωνήσεις μαζί μου ότι αν μη τι άλλο πρόκειται για την πιο χρήσιμη λειτουργία που έχει εισάγει το Facebook καιρό τώρα, δεδομένου ότι θα μπορούσαμε να γράψουμε διατριβή, όσον αφορά ιούς και scams που έχουμε δει κατά περιόδους μέσα στις σελίδες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου