ΗΛΕΚΡΟΣΟΚ..19% πάνω οι λογαριασμοί της ΔΕΗ από 1/1/2012




Φωτιά και λαύρα θα είναι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ, οι οποίοι θα αυξηθούν από τον Ιανουάριο του 2012 κατά 19% .
Αν σε αυτή την αύξηση ΣΟΚ προσθέσουμε και το χαράτσι της ακινητης περιουσίας, φαντάζεστε που θα εκτοξευθούν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ.
Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, ενέκρινε τα στοιχεία που υπέβαλε η ΔΕΗ για μία συνολική αύξηση του κόστους της ενέργειας, ύψους 19%, στην τριετία 2010 - 2012.
Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, η τελική επιβάρυνση των καταναλωτών θα είναι μικρότερη καθώς στον λογαριασμό του ρεύματος περιλαμβάνονται και οι μονοπωλιακές και άλλες χρεώσεις.
"Οι πιο πάνω αυξήσεις αφορούν μόνο το ανταγωνιστικό σκέλος των τιμολογίων (δηλ. το κόστος ενέργειας) και ως εκ τούτου, η συνολική επιβάρυνση του τελικού λογαριασμού ηλεκτρικής ενέργειας - που συμπεριλαμβάνει και τις μονοπωλιακές αλλά και άλλες χρεώσεις - θα είναι σαφώς μικρότερη", υπογραμμίζει η επιχείρηση.
Στην ανακοίνωσή της η ΔΕΗ αναφέρει, ότι παρά τη δραστική μείωση στις δαπάνες μισθοδοσίας, και στο σύνολο των λειτουργικών δαπανών της ΔΕΗ, το κόστος αυξήθηκε από εξωγενείς παράγοντες όπως η επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο φυσικό αέριο, η αύξηση των τιμών στη Χονδρεμπορική Αγορά, η μειωμένη υδροηλεκτρική παραγωγή, η αύξηση της τιμής των υγρών καυσίμων και του φυσικού αερίου.

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/10/19-112012.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου