ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Η πόρνη που λάτρεψαν 160.000 άντρες τελικά ήταν άντρας!


Ήταν η πιο καλλιεργημένη, η πιο μελαγχολική και η πιο διάσημη πόρνη της Κίνας με περισσότερους από 160.000 φίλους να παρακολουθούν κάθε της σκέψη στην κινεζική έκδοση του facebook. Εδώ και μήνες, η Ρούο Σιαοάν συγκινούσε τους πιστούς θαυμαστές της με τις πικρές διαπιστώσεις της για τη ζωή, προξενούσε τον θαυμασμό με τα ευφυή σχόλιά της. Κανείς δεν γνώριζε, όμως, το πρόσωπό της.

Στο Διαδίκτυο κυκλοφόρησαν δύο φωτογραφίες της από κάποιους που ισχυρίζονταν ότι γνώριζαν την ταυτότητά της. Η φήμη, στις αρχές της εβδομάδας, ότι η Σιαοάν συνελήφθη από τις Αρχές για προσβολή της δημοσίας αιδούς επιβεβαιώθηκε προχθές. Η σύλληψή της προκάλεσε θλίψη στους χιλιάδες θαυμαστές της.

 Παράλληλα έριξε το φως που ζητούσαν οι ίδιοι στην ταυτότητά της. Μόνο που η αποκάλυψη έκρυβε μια μάλλον δυσάρεστη έκπληξη: η «διανοούμενη πόρνη» ήταν στην πραγματικότητα ένας δημοσιογράφος, 31 ετών, παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού. Η Ρούο Σιαοάν υπήρχε μόνο στη φαντασία του, ήταν λογοτεχνική κατασκευή. Σύμφωνα με την αστυνομία του Χανγκζού, μιας πόλης που θεωρείται λίκνο της λογοτεχνικής ψυχής της κλασικής Κίνας, ο «κύριος Λι» τιμωρήθηκε με ένα πρόστιμο περίπου 65 ευρώ για τη δραστηριότητά του στο Διαδίκτυο. Στη δημιουργία του μύθου της Σιαοάν είχαν συμβάλει μερικά από τα πιο γνωστά μέσα ενημέρωσης στην Κίνα, όπως το τηλεοπτικό δίκτυο «Φοίνιξ», δημοσιογράφος του οποίου είχε ισχυριστεί σε μια τηλεοπτική εκπομπή ότι η διανοούμενη πόρνη είχε φιλοξενήσει στο κρεβάτι της 3.000 διαφορετικούς άνδρες μέσα σε επτά χρόνια. Αυτό που ερέθιζε, πάντως, τη φαντασία των θαυμαστών ήταν η σκέψη της.

«Οι γιορτές μού προκαλούν θλίψη. Ολοι εκείνοι οι άνδρες που ψηλάφισαν το σώμα μου τώρα είναι εκεί, με τις οικογένειές τους, και κοιτούν τα φανάρια... Εάν έρθει απόψε να με βρει ένας εργάτης - μετανάστης δεν θα του ζητήσω χρήματα» έγραφε. Και ακόμη: «Θέλετε να με σώσετε; Μα πώς; Οδηγώντας με στον κόσμο σας όπου θα με κακοποιήσουν, εάν δεν με βιάσουν, διευθυντές, αφεντικά και προϊστάμενοι;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου