Νέα εποχή στις επικοινωνίες: Facebok-Skype vs Google+


Μια νέα εποχή ξεκινά στο χώρο της κοινωνικής δικτύωσης και γενικότερα στη διαδικτυακή επικοινωνία. Η google ανακοίνωσε τη νέα της υπηρεσία με την ονομασία Google+ Project με σκοπό να ανταγωνιστεί το facebook. Οι μέχρι τώρα κριτικές είναι αρκετά θετικές για το νέο αυτό εγχείρημα της google που βρίσκεται στον παγκόσμιο ιστό από τις 28 Ιουνίου. Η νέα αυτή σελίδα στο χώρο της κοινωνικής δικτύωσης εισάγει αρκετές καινοτομίες θέλοντας να κερδίσει τις εντυπώσεις και το ενδιαφέρον των χρηστών του διαδικτύου. Η κυριότερη καινοτομία που εισάγει είναι αυτή που εστιάζει στις ομαδικές τηλεδιασκέψεις (video chat). Η κάμερα αλλάζει θέση ανάλογα με το ποιος χρήστης μιλά εκείνη τη στιγμή, αντί να είναι ανοιχτά αρκετά παράθυρα, ενώ οι χρήστες θα μπορούν να βρίσκουν video chat rooms για να συμμετέχουν σε διάφορες συζητήσεις. Εκτός αυτού στο Google+ συναντάμε και την ομαδική συνομιλία (Circles chatting). 


Μια εβδομάδα από την επίσημη παρουσίαση του Google+, και κάτω από το φόβο του δημιουργού του facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ανακοινώθηκε συνεργασία Facebook-Skype η οποία δημιουργεί υπηρεσία βίντεο κλήσεων που παρέχεται σε κάθε χρήστη του facebook δωρεάν. Μοιάζει σαν μια συμμαχία των δύο κατά της Google. Αν σκεφτεί κανείς πως το facebook αριθμεί αυτή τη στιγμή περί τα 700 εκατομμύρια χρηστών είναι βέβαιο πως εγκαινιάζεται μια νέα εποχή στις επικοινωνίες.


 Παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο εξής, το πως κάθε εταιρία θα συνεχίσει την προσπάθεια της ώστε να επωφεληθεί περισσότερο, στα πλαίσια του έντονου ανταγωνισμού που μόλις παρουσιάστηκε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου