Στροφή στη μητέρα φύση!!

Δυστυχώς ή ευτυχώς, καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες του δυσμενούς φαινομένου που δεν είναι άλλο από την οικονομική κρίση. Καταστήματα κλείνουν καθημερινώς, ο ετήσιος τζίρος κολοσσών στον τομέα του εμπορίου και των υπηρεσιών έχει πάρει την κατιούσα, με λίγα λόγια το χρήμα «δεν κινείται» όπως συνηθίζουμε να λέμε! Πολλοί ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει επιστροφή, άλλοι πιστεύουν σε μαγικά ραβδιά που θα επαναφέρουν την ευημερία!! Εμείς θα προτείνουμε κάτι πολύ πιο απλό: Έχετε ποτέ αναλογιστεί αν οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας στο χωριό έχουν βιώσει ποτέ κρίση? Αμφιβάλλω αν γνωρίζουν τι σημαίνει η λέξη αυτή! Και ξέρετε γιατί? Επειδή γνωρίζουν την έννοια της λέξης «μέτρο». Δεν επεκτείνονται πέρα από τα όρια που τους επιτρέπει ο μισθός τους. Εξάλλου, πριν χιλιάδες χρόνια οι πρόγονοί μας πρέσβευαν ότι «παν μέτρον άριστον». Επιπλέον, έχετε διανοηθεί ποτέ σπίτι στο χωριό δίχως κήπο?? Μικρό ή μεγάλο, ένα κήπο που καλύπτει επαρκώς τις ανάγκες τους. Λαμβάνοντας τα παραπάνω υπόψη, προτείνουμε τρεις μικρές, νεωτεριστικές λύσεις στο πρόβλημα που μαστίζει τη σύγχρονη κοινωνία μας:


1. Οργάνωση ένα μικρού κήπου στο σπίτι σας, ακόμα και αν ζείτε σε μεγαλούπολη, για να έχετε φρέσκα λαχανικά και να προσθέσετε μια νότα φύσης στο χώρο σας!

2. Σωστή ταξινόμηση των οικονομικών σας αναγκών με βάση το εισόδημα μας. Γενικά να έχετε υπόψη σας πως υγιής οικονομική ζωή σημαίνει έξοδα λιγότερα από τα έσοδα.

3. (Για τους περισσότερο τολμηρούς) Αφήστε πίσω τις έγνοιες της πόλης και… γυρίστε πίσω, στη φύση, στην ξεγνοιασιά, εκεί που η λέξη «κρίση» δεν υφίσταται! Στηρίξτε την αποκέντρωση, δε θα το μετανιώσετε!!


1 σχόλιο:

  1. ελευ8ερια στους αδικα φυλακισμενους αδερφους μασ... 8ανατος στουσ πουστηδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή