Υπάρχουν και αυτοί οι Έλληνες


Στη χθεσινοβραδινή τελετή που διοργάνωσε η Microsoft, στο "Λίνκολν Σέντερ" της Νέας Υόρκης, για την απονομή των βραβείων του διαγωνισμού Imagine Cup 2011, ανάμεσα στους νικητές και στους 350.000 διαγωνιζόμενους μαθητές και φοιτητές από 70 χώρες ήταν και μία ελληνική ομάδα.
Στην κατηγορία "Interoperability Challenge" (Πρόκληση προωθώντας τη Διαλειτουργικότητα) κατέλαβε την πρώτη θέση η ομάδα "Αλανιάρηδες" με τους φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργο Καρακατσιώτη και Βαγγέλη Πτερνέα, που είχαν κερδίσει πέρσι τον ελληνικό τελικό του φοιτητικού διαγωνισμού Imagine Cup της Microsoft.
Το σύστημα βασίζεται στη μηχανή φυσικής γλώσσας NaturalOWL που αναπτύχθηκε από την Ομάδα Επεξεργασίας Φυσικής Γλώσσας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σύμφωνα με τους δυο βραβευθέντες συμπατριώτες μας φοιτητές, ο ηλεκτρονικός αυτός ξεναγός δεν μοιάζει με κανένα άλλο που υπάρχει αυτή την στιγμή, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι αυτό που κάνει είναι η ανάπτυξη δυναμικών, μοναδικών περιγραφών για κάθε επισκέπτη και μάλιστα για πλήθος διαφορετικών εφαρμογών, όπως για διαδίκτυο, για κινητά τηλέφωνα και για ψηφιακή πραγματικότητα.
Το πρόγραμμα συντάσσει δυναμικές περιγραφές βάσει των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του χρήστη (ηλικία, ενδιαφέροντα, προσανατολισμός και τοποθεσία στο χώρο, ιστορικό περιήγησης κλπ). Το Microsoft Imagine Cup πραγματοποιείται από το 2003. Η Ελλάδα συμμετέχει στον διαγωνισμό από το 2004 και έχει ήδη κατακτήσει σε προηγούμενα χρόνια την 2η και 3η θέση παγκοσμίως στην κατηγορία «Σχεδίαση Λογισμικού» με τα projects "Sign2Talk" και "SmartEyes" αντίστοιχα.
Στον παγκόσμιο διαγωνισμό καινοτομίας της Microsoft Imagine Cup 2011, που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη από τις 8 μέχρι τις 13 Ιουλίου, συμμετείχε και διακρίθηκε στην κατηγορία "Software Design" η ελληνική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με το ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης του πόνου "Ηπιόνη".

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο στην Θεσσαλονίκη μας!!! Διάβασα πρόσφατα το άρθρο για την ομάδα των παιδιών αυτών. Μπράβο και στους "Αλανιάριδες". Υπάρχει δυναμικό στην Ελλάδα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή