Ζούλτε Βάρεγκεμ - Ολυμπιακός 1-1

Στο 1-1 ολοκληρώθηκε το φιλικό παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Ζούλτε Βάρεγκεμ. Δύο διαφορετικές ενδεκάδες χρησιμοποίησε ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα.


Με τον Ράφικ Τζιμπούρ να ανοίγει τον φετινό του… λογαριασμό, στη μοναδική καλή στιγμή ενός ολόκληρου 90΄λεπτου ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με ισοπαλία (1-1) την… περιπέτεια των φιλικών στις κάτω χώρες. Απέναντι στην Ζούλτε Βάρεγκεμ που και πιο έτοιμη ήταν (ξεκινά το πρωτάθλημα Βελγίου σε λίγες μέρες) και καλύτερη από τον αντίπαλο της, συνολικά.

Ειδικά στο πρώτο μέρος οι Ερυθρόλευκοι ήταν αποκαρδιωτικοί. Σε σημείο που να λες ότι αν τέλος πάντων υπάρχει ένα καλό είναι ότι η ανάγκη ενίσχυσης του άξονα «βγάζει μάτι». Στο… πιάτο σέρβιραν οι Ερυθρόλευκοι το πρόβλημα τους. Το «πειραματικό» δίδυμο Μοντέστο, Σουμπίνιο όχι μόνο δεν περπάτησε, αλλά επί της ουσίας ήταν η βασική αιτία που ο Ολυμπιακός έμοιαζε κομμένος σε (πολλά) κομμάτια. Δεν ζήτησαν μπάλα, δεν πήραν μπάλα, δεν μοίρασαν μπάλα. Και δεν μπόρεσαν να αντεπεξέλθουν στο πρες των Βέλγων που έδειχναν από τα τρεξίματα τους ότι ήταν πιο έτοιμοι. Δεν ήταν βέβαια παραφωνία μονάχα οι δύο τους. Συνολικά ο Ολυμπιακός είχε πολύ κακή εικόνα. Και από τον άξονα, και από τις πτέρυγες. Ομάδα που δεν έδειχνε μονάχα κουρασμένη σωματικά, αλλά και πνευματικά. Η Ζούλτε άνοιξε το σκορ στο 24΄με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μαρβάλ. Σε ένα ακόμη Ερυθρόλευκο λάθος (ο Δασκαλάκης ήταν εκτός θέσης).
Η εικόνα άλλαξε κάπως στο δεύτερο μέρος. Η δεύτερη εντεκάδα που χρησιμοποίησε ο Βαλβέρδε σίγουρα πάτησε καλύτερα στο χορτάρι. Είχε κάποια καλά δίλεπτα-τρίλεπτα. Μια τρόπον τινά ισορροπία στις γραμμές. Μη φανταστεί κανείς όμως τίποτε το… συγκλονιστικό. Και πάλι η Ζούλτε είχε τον έλεγχο. Και πάλι εκείνη κρατούσε τα ηνία. Δεν «ασφάλισε» το σκορ όμως, στις δύο-τρεις καλές στιγμές που τις προέκυψαν. Και κάπως έτσι… τιμωρήθηκε από τον Τζιμπούρ (86΄). Τον Αλγερινό που μπήκε πανέξυπνα ανάμεσα στα στόπερ, και με εκτέλεση φορ άλλαξε την… μοίρα ενός κακού σουτ του Γκρμπιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου