EŞEK ADASI ( ΓΑΪΔΟΥΡΟΝΗΣΙ) Οι προβοκάτορες δεν έχουν τελειωμό…


γράφει  ο Αντγος ε.α. Ευστράτιος Χαραλάμπους

Μεταφέρω  από τη σημερινή  εφημερίδα  Milliyet  , περίληψη άρθρου του δημοσιογράφου  Melih  Aşık , με τον παραπάνω τίτλο .
  <<Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας , για τις πρόσφατες εκλογές στη Τουρκία ( 12 Ιουνίου2011), ο αρχηγός του Δημοκρατικού κόμματος (Demokrat  Partisi-DP) Namık  Kemal Zeybek , ισχυρίστηκε ότι τα ελληνικά νησιά στη Θαλάσσια περιοχή νοτίως της Σάμου , Bulamaç( Φαρμακονήσι-9νμ) και Eşek ( ΓαΪδουρονήσι)<<Αγαθονήσι -6νμ), αν και βρίσκονται  εντός των 6 ν.μ πό τις τουρκικές ακτές , βρίσκονται υπό ελληνική κατοχή  και η κυβέρνηση Ερντογάν << δεν βγάζει μιλιά>>.
    Χθές( 3/8) ο υποψήφιος βουλευτής του DP , απόστρατος συνταγματάρχης Ümit  Yalım μαζί με τον πρόεδρο της κομματικής οργάνωσης της επαρχίας Didim ( Δίδυμα) του νομού Aydın ( απέναντι από τα προαναφερόμενα νησιά) μαζί με δύο δημοσιογράφους , συνολικά 5 άτομα , προκειμένου να επαληθεύσουν τους ισχυρισμούς των κίνησαν με βάρκα από την τουρκική ακτή . Ξεκινώντας δήλωσαν ότι << Θα προσπαθήσουμε να βγούμε χωρίς διαβατήρια , εάν δεν το πετύχουμε θα δείξουμε τα διαβατήρια και ελέγξουμε το νησί . Σκοπός μας να δείξουμε στους Έλληνες ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τα νησιά που κατέχουν . Η βάρκα μόλις πλησίασε στο νησί έγινε σύσταση από τους Έλληνες στρατιώτες πρώτα να πάνε   στη Σάμο , όπου είναι η πύλη εισόδου και στη συνέχεια να πλεύσουν για το Αγαθονήσι .
    Ο  πρόεδρος του DP  , Namık Kemal Zeybek , μήνες τώρα συντηρεί το θέμα αλλά ούτε η κυβέρνηση , ούτε η αντιπολίτευση εκφέρουν γνώμη .Τα νησιά είναι άραγε υπό κατοχή ? >>.
 Συμπεράσματα :
    α. Ανεξάρτητα από την προσπάθεια ενός μικρού κόμματος ( υπόψη ότι είναι το πρώην κόμμα του Μεντερές και του Ντεμιρέλ) να κάνει αισθητή τη παρουσία του μεταχειριζόμενο εθνικιστική ρητορεία , θα πρέπει να μας ανησυχεί και  μας θέτει σε εγρήγορση η πιθανότητα επανάληψης ενός τραγικού γεγονότος τύπου  Ίμια , από ανευθυνουπεύθυνους πολιτικάντηδες και    << πληρωμένους κονδυλοφόρους >>.
    β. Η  σιωπή των δύο  τουρκικών κομμάτων εξουσίας στη Τουρκία ( AKP-κυβέρνηση  και CHP- αξιωματική αντιπολίτευση )και η άρνηση τους να θέσουν τέρμα στη προβοκατόρικη λογική  πρέπει να μας προκαλεί ανησυχία και ιδιαίτερα στους   αρμόδιους που συνδιαλέγονται επί σειρά ετών με τους τούρκους αξιωματούχους , για τις πραγματικές προθέσεις της  τουρκικής εξωτερικής πολιτικής , οι  οποίες τεχνηέντως αποκρύπτονται , με επιθέσεις φιλίας , οικονομική συνεργασία και μικροπαραχωρήσεις , οι οποίες με μαεστρία παρουσιάζονται  ως τεράστιες υποχωρήσεις .
    γ. Τα δύο προαναφερθέντα ελληνικά νησιά με οικονομική ζωή και κατοίκους με τις ονομασίες  Eşek  και  Bulamaç ,  περιλαμβάνονται  στις θέσεις 17 και 21 του χάρτη του Παραρτήματος Α , της περίφημης μελέτης των Ακαδημιών Πολέμου του 1996 , που γέννησε τα << Ίμια >> και το καθεστώς αμφισβήτησης  , εκ μέρους των γειτόνων μας , στο Αιγαίο , έξω από  τις Συνθήκες , που καθόρισαν το καθεστώς στην περιοχή και τις διατάξεις του Διεθνούς Δικαίου .
  Είναι  επιτακτική ανάγκη να κατανοήσουν  πρώτα αρμόδιοι και στη συνέχεια  οι ασχολούμενοι με αυτά τα ζητήματα ( καθηγητές, δημοσιογράφοι κλπ)  ότι θα πρέπει με τους γείτονες να ξεκαθαρίσουμε το θέμα της αμφισβήτησης  ελληνικών εδαφών στο Αιγαίο , δηλαδή να σταματήσουν να αμφισβητούν αυτά που επί δεκαετίες αποδέχονταν και μετά να προχωρήσουμε στα υπόλοιπα και πιο σύνθετα.
                                                                           Χαραλάμπους  Ευστράτιος
                                                                                   Αντγος ε.α.
                                                                                    Μυτιλήνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου