Κατηγορείται και για βιασμό ο Καντάφι και οι γιοι του!

Για σεξουαλική κακοποίηση και βιασμό καταγγέλλουν το Καντάφι αλλά και τους γιους του πέντε γυναίκες, μέλη της επίλεκτης ομάδας σωματοφυλάκων του, σύμφωνα με την εφημερίδα The Sunday Times of Malta.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι πέντε γυναίκες απεκάλυψαν σε ψυχολόγο της Βεγγάζης ότι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά τόσο από τον ίδιο το λίβυο ηγέτη όσο και τους γιους του, ενώ, όταν τις βαρέθηκαν, τις απέλυσαν.
Οι κατηγορίες αυτές περιλαμβάνονται στα στοιχεία που έχει αναλάβει να συγκεντρώσει η Σεργκέουα για το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.
Μια από τις γυναίκες δήλωσε πως την εκβίασαν να ενταχθεί στην ομάδα των σωματοφυλάκων, που πιστεύεται ότι την αποτελούσαν 400 γυναίκες, με μια κατηγορία που κατασκεύασε το καθεστώς εναντίον του αδελφού της.
Στη συνέχεια, την εκδίωξαν από το πανεπιστήμιο και την ενημέρωσαν ότι θα μπορούσε να ξαναφοιτήσει μόνο με επέμβαση του Καντάφι, ο οποίος, όταν συναντήθηκαν, τη βίασε.
Σύμφωνα με τη ψυχολόγο, οι ιστορίες αυτές έχουν ένα κοινό στοιχείο: πρώτα βίαζε ο Καντάφι τις γυναίκες, μετά ένας εκ των υιών του και στη συνέχεια, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι.
Οι γυναίκες αυτές αποκάλυψαν τις ιστορίες τους όταν η λίβυα ψυχολόγος άρχισε να ερευνά κατηγορίες για συστηματικούς βιασμούς από τις κυβερνητικές δυνάμεις στη διάρκεια των συγκρούσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου