Η Εθνικη ομάδα... πέταξε για τη Λιθουανία, με ενδιάμεσο σταθμό τη Βιέννη όπου θα μείνει απόψε, ώστε αύριο να βρεθεί στη βάση της και να προετοιμαστεί για το πρώτο τζάμπολ του  Ευρωμπάσκετ.  Το gazzetta.gr ήταν στο αεροδρόμιο και σας μεταφέρει τις δηλώσεις των διεθνών.
Ο Κώστας Βασιλειάδης αναφέρθηκε στην προετοιμασία που έχει γίνει για την διοργάνωση, θέτοντας ως στόχο, ότι καλύτερο : «Πάμε για ότι καλύτερο προετοιμαστήκαμε καλά, δώσαμε πολλά φιλικά και πλέον πάμε για τα επίσημα για να καταφέρουμε ότι καλύτερο. Κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά και στο τέλος θα δούμε τι έχουμε καταφέρει», όπως ανέφερε.
Για το γεγονός πως πήγε 27 χρονών και την κλήση του στην εθνική: «Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί αυτό το ήθελα πολύ ».
 
Κουφός: «Είμαστε νεανική ομάδα»

Ο σέντερ της Εθνικής, Κώστας Κουφός μίλησε για την δίψα των παικτών να δείξουν πολλά πράγματα στο παρκέ:  «Προετοιμαστήκαμε 40 μέρες για να είμαστε έτοιμοι από τη Τετάρτη και μετά είμαστε παίκτες με ενθουσιασμό, νεαροί που έχουμε ψηλούς στόχους. Θέλουμε να αποδείξουμε πολλά. Έχουμε απουσίες αλλά έχουμε και παίκτες όπως ο Ζήσης, ο Μπουρούσης και ο Φώτσης που είναι αρκετά έμπειροι».
Για το ότι υπάρχουν πολλοί παίκτες από το ΝΒΑ και η Ελλάδα έχει στο ρόστερ της αυτόν: «Δεν έχει σημασία αυτό. Εμείς έχουμε τους δικούς μας καλούς παίκτες και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό».
 
Ζούρος: «Κάθε αγώνα ξεχωριστά»

Από την άλλη, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ηλίας Ζούρος τόνισε πως δεν πρόκειται να υποτιμηθεί καμία ομάδα που θα βρεθεί αντίπαλος της Ελλάδας στο Ευρωμπάσκετ: «Ξεκινάει το τουρνουά. Στόχος είναι να βλέπουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά. Κοιτάμε το ματς με τη Βοσνία και τίποτα άλλο. Οποιοσδήποτε υποτιμήσει οποιονδήποτε θα το πληρώσει ακριβά και εμείς δε πρέπει να πέσουμε σε αυτή τη παγίδα. Έχουμε προετοιμαστεί σωστά. Είμαστε ομάδα με ενθουσιασμό. Νεανική ομάδα. Δεν έχουμε τους πολύ έμπειρους παίκτες αλλά ξέρουμε τι θέλουμε μέσα στο γήπεδο κ αυτό θα προσπαθήχσουμε να βγάλουμε».
Για το αν θα είναι οι Λιθουανοί μαζί του: «Αν φτάσουμε μέχρι το Κάουνας εκτός και αν πέσουμε με τη Λιθουανία».