14 χρόνια από το θάνατο της θλιμμένης πριγκίπισσας





Δεκατέσσερα ολόκληρα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον τραγικό θάνατο της λατρεμένης πριγκίπισσας Νταϊάνα, συζύγου του διαδόχου του βασιλικού θρόνου της Μεγάλης Βρετανίας, πρίγκιπα Καρόλου. Η αδικοχαμένη πριγκίπισσα άφησε την τελευταία της πνοή, όπως φυσικά θυμόμαστε όλοι, στη 13η κολώνα της σήραγγας Pont de l Alma του Παρισιού, σε αυτοκινητιστικό δυστήχημα που προκλήθηκε τα ξημερώματα της 31ης Αυγούστου 1997 εξαιτίας μίας άγριας (όπως τουλάχιστον ανακοινώθηκε στα μέσα) καταδίωξης από παπαράτσι φωτογράφους.





Η πριγκίπισσα που αγαπήθηκε όσο καμία άλλη στην ιστορία των βασιλικών οικογενειών βρισκόταν το διάστημα εκείνο στο Παρίσι μαζί με τον τότε αγαπημένο της Αιγύπτιο δισεκατομμυριούχο Ντόντι Αλ Φαγέντ, ο οποίος πέθανε μαζί της το μοιραίο εκείνο βράδυ μέσα στην μαύρη Μερσεντές. Ο θάνατος του πολυσυζητημένου ζευγαριού έγειρε (και εξακολουθεί να εγείρει) πλήθος αμφιβολιών και ερωτημάτων, τα οποία δεκατέσσερα χρόνια μετά παραμένουν αναπάντητα. Ανεπιβεβαίωτες φήμες είκαζαν ότι η Λαίδη Ντι έπεσε θύμα μιας καλά στημένης δολοφονικής επίθεσης, ότι οι παπαράτσι που την καταδίωκαν δεν υπήρξαν ποτέ, ότι ο μεθυσμένος οδηγός της μαύρης Μερσεντές ήταν επίτηδες τοποθετημένος το μοιραίο βράδυ στη θέση του σοφέρ. Ερωτήματα στα οποία η δικαιοσύνη αλλά και οι ιατροδικαστικές έκθέσεις δεν κατορθωσαν μέχρι σήμερα να δώσουν απάντηση.





Στη θλιβερή αυτή της επέτειο, αξίζει να σημειώσουμε ότι την κηδεία της Νταϊάνα παρακολούθησαν 2 , 5 δισεκατομμύρια συντετριμμένοι τηλεθεατές ανά την υφήλιο, γεγονός που αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας την αγάπη του κόσμου προς το πρόσωπό της- μια αγάπη που το Παλάτι της Βρετανίας ανέκαθεν προσπαθούσε να αποσιωπήσει... Στο γεγονός αυτό άλλωστε βασιστηκαν και οι φήμες περί συνομωσίας της βασιλικής οικογένειας και εμπλοκής της στη δολοφονία της...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου