Πρόεδρος Βουλής Σλοβακίας: "αφήστε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει"



Την πρόθεσή του να κάνει το παν ώστε η Βουλή της Σλοβακίας να μην επικυρώσει τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου εξέφρασε ο Πρόεδρος του σώματος Richard Sulik. Το κόμμα του συμμετέχει στην συντηρητική κυβέρνηση συνασπισμού.

Σε συνέντευξή στην εφημερίδα DIE WELT, o πρόεδρος της Βουλής της Σλοβακίας και αρχηγός του συγκυβερνώντας κόμματος «Ελευθερία και Αλληλεγγύη» Richard Sulik τονίζει ότι θα αντιταχθεί στη συμμετοχή της χώρας του στο δεύτερο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα, όπως είχε κάνει και στο πρώτο πρόγραμμα βοήθειας. Η εφημερίδα σημειώνει εισαγωγικά ότι «η Ευρώπη έχει στραμμένο το βλέμμα προς τη Σλοβακία, τη μόνη χώρα που αρνήθηκε να δώσει βοήθεια στην Ελλάδα και η οποία θα μπορούσε ενδεχομένως να παίξει ρόλο κλειδί στη διεύρυνση του μηχανισμού σταθερότητας EFSF».
«Σώζουμε τα κέρδη των τραπεζών»
Στη συνέντευξη που έχει τίτλο «Αφήστε την Αθήνα να χρεοκοπήσει», ο κ. Sulik χαρακτηρίζει παράλογη την παροχή περαιτέρω βοήθειας στην Ελλάδα και υποστηρίζει: «Τα δισεκατομμύρια απλώς θα κάνουν την κατάσταση χειρότερη. Δεν υπάρχει ένδειξη ότι η Ελλάδα θα ανακάμψει και ότι θα μπορέσει ποτέ να αποπληρώσει τα 350 δισ. του χρέους της. Η Ελλάδα δημιουργεί επιπλέον χρέη. Δεν αποτελεί βοήθεια, δεν υπάρχει διέξοδος όταν σε μια εντελώς υπερχρεωμένη χώρα, δανείζεις συνεχώς, όλο και περισσότερα χρήματα.
Ο Richard Sulik αναφέρθηκε και στα ελλείμματα: «Η Ελλάδα θα δημιουργεί και άλλα ελλείμματα και αυτό θα συνεχίζεται για πολύ καιρό.. Μόνο στο διάστημα Ιανουαρίου – Ιουλίου 2011, η Αθήνα παρουσίασε απόκλιση από τους στόχους του προϋπολογισμού κατά 15 δις. Και τα 109 δισ. του δεύτερου πακέτου, κάποτε θα σπαταληθούν. Δεν σώζουμε τους Έλληνες αλλά τα κέρδη των γαλλικών και γερμανικών τραπεζών, που θα πρέπει σε διαφορετική περίπτωση, να διαγράψουν τις απαιτήσεις τους από ελληνικά ομόλογα».
«Το πάρτι τελείωσε»
"Χρέη επί χρεών"Ο πρόεδρος της Βουλή της Σλοβακίας δηλώσει ότι θα κάνει ότι είναι δυνατό προκειμένου να μην περάσει στη Βουλή το δεύτερο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα. «Χωρίς τις δικές μας 22 ψήφους δεν έχει πλειοψηφία η κυβέρνηση, και εμείς θα ψηφίσουμε όχι. Δεν πρόκειται να υπογράψω επιταγή πέντε ή δέκα εκατομμυρίων από τα ταμεία της Σλοβακίας για να συνεχίσουν οι Έλληνες να παίρνουν τετραπλάσιες συντάξεις από τους Σλοβάκους και οι Ιρλανδοί να διατηρούν τη φορολογία στο 12,5%». Σε παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι η αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος, ο Richard Sulik δίνει την δική του εκδοχή. «Αν γινόταν σεισμός στην Ελλάδα ή τσουνάμι είμαι ο πρώτος που θα έτρεχα να βοηθήσω και να δείξω την αλληλεγγύη μου, άλλα δεν πρόκειται για αλληλεγγύη όταν χρηματοδοτείς μια χώρα που χειρίστηκε ανεύθυνα τα οικονομικά της. Η Ελλάδα δημιουργούσε επί 30 χρόνια χρέη επί χρεών. Τώρα όμως το πάρτι τέλειωσε»..

Πηγή: http://www.dw-world.de/dw/o,,625,00.html

Δε γνωρίζω κατά πόσο είναι ορθές οι δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής της Σλοβακίας, που, όπως διαβάσατε παραπάνω, κάνει λόγο για κάποιου είδους πάρτι ασυδοσίας που οδήγησε σε οικονομικό αδιέξοδο. Σίγουρα κάποιοι κεφαλαιοκράτες της χώρας μας έκαναν τα δικά τους πάρτι στα δημόσια ταμεία, απομυζώντας το δημόσιο πλούτο και βάζοντας στην άκρη τους "κόπους" τους, σε λογαριασμούς δισεκατομμυρίων στην Ελβετία. Αυτοί οι γνωστοί-άγνωστοι ωστόσο συνεχίζουν το πάρτι κερδοσκοπίας και απάτης. Με σύμμαχο τα ΜΜΕ και κίνητρο το εθνικό συμφέρον (!) κόβουν μισθούς, συντάξεις και ζωές και σώζουν πατρίδες.. Κυρίες και κύριοι, για τον Έλληνα εργαζόμενο το "παρτι" έχει τελειώσει εδώ και δεκαετίες, όχι όμως και για τους πλουτοκράτες "πατριώτες" . Μήπως ήρθε η ώρα να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για αυτούς τους επίδοξους σωτήρες μας;

Με περίσσια αγανάκτηση, Φράουλας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου