«ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ» ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΤΑ BLOGS


blog-1-nai
Επιταχύνονται οι προετοιμασίες για τις πιθανές κινητοποιήσεις του φθινοπώρου, και η κυβέρνηση ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τους διαδηλωτές, παίρνοντας νέα μέτρα για τις συγκεντρώσεις. Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μ. Παπαϊωάννου, ανήγγειλε και αλλαγές στον τρόπο αξιοποίησης των καμερών, ανακοινώνοντας ότι ήδη λειτουργεί νομοπαρασκευαστική επιτροπή, που πολύ σύντομα θα καταθέσει τις τελικές της προτάσεις.
Την ίδια στιγμή και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Χρ. Παπουτσής γνωστοποίησε ότι θα τοποθετηθούν κάμερες σε περιπολικά και μοτοσικλέτες τόσο για την καταγραφή βανδαλισμών όσο και για τον έλεγχο κρουσμάτων αστυνομικής αυθαιρεσίας.

Δεν απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο χρήσης νερού και πλαστικών σφαιριδίων στις διαδηλώσεις. Ο κ. Παπαϊωάννου αναφέρθηκε όμως και στο Διαδίκτυο και συγκεκριμένα στα blogs που, όπως διαβεβαίωσε, «θα παύσουν να φιλοξενούν κουκουλοφόρους».
Εξήγγειλε πως θα συγκροτήσει άμεσα νομοπαρασκευαστική επιτροπή, που θα παραδώσει τις προτάσεις της μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου, για την ταυτοποίηση των διαχειριστών των blogs, την ταυτοποίηση των χρηστών υπηρεσιών Διαδικτύου και τη διεύρυνση του καταλόγου των εγκλημάτων για τα οποία επιτρέπεται η άρση των απορρήτου των επικοινωνιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου