Μικρές, έξυπνες λύσεις για ένα "χαρούμενο" φοιτητικό σπίτι!

Τα φοιτητικά σπίτια δεν χρειάζεται να είναι ούτε μίζερα ούτε να θυμίζουν καταυλισμούς. Και το καλύτερο; Με τα tips που προτείνουμε, δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία!
Η αλήθεια είναι πώς για τους περισσότερους φοιτητές, το σπίτι τους είναι ένας χώρος που τον βλέπουν ελάχιστα, ασχολούνται μαζί του ακόμη λιγότερο και γενικότερα δεν τους απασχολεί το πώς θα είναι διαμορφωμένος. Και όμως. Με μικρές παρεμβάσεις, οι φοιτητές μπορούν να διαμορφώσουν το σπίτι τους ώστε να είναι όμορφο και να αρχίσουν να το απολαμβάνουν περισσότερο…

Μικροί χώροι, μικροί μπελάδες

Επιλέγοντας ένα σπίτι, θα πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι ο μικρός χώρος έχει λιγότερη φασαρία. Στο καθάρισμα, στο συμμάζεμα και βέβαια και στα έξοδα, που είναι λιγότερα.

Προσοχή στην οικοδομή

Θα πρέπει να δώσετε έμφαση στην οικοδομή, ώστε αν είναι παλιά, να μην έχει γίνει μια επιφανειακή ανακαίνιση, απλά για να ομορφύνει ο χώρος. Ρωτήστε αν έχουν αλλαχτεί βασικά πράγματα, όπως οι σωλήνες της αποχέτευσης, κοιτάξτε για δείγματα υγρασίας, κλπ. Αν μπορείτε, προτιμήστε νεότερες πολυκατοικίες.

Μην το φορτώνετε

Less is more λένε οι Άγγλοι. Μη γεμίζετε τον χώρο με έπιπλα και τον μπουκώνετε. Σκεφτείτε τις
 ανάγκες που έχετε από κάθε δωμάτιο και αγοράστε ανάλογα τα έπιπλα.

Ελευθερώστε το χρώμα

Μη φοβηθείτε να βάψετε έναν τοίχο με έντονο χρώμα που μπορεί να δώσει τρομερή ενέργεια σε ένα δωμάτιο. Ακόμη και ένα σκούρο χρώμα μπορεί να δουλέψει, χωρίς να «μικρύνει» έναν χώρο, κάτι που είναι λίγο μύθος. Από την άλλη, μπορείτε να βρείτε όμορφες ταπετσαρίες ή αυτοκόλλητα τοίχου σε ωραία σχέδια και σε πολύ καλές τιμές.

Αξιοποιήστε τις φωτογραφίες σας

Φτιάξτε ένα κολάζ με φωτογραφίες δικές σας και φίλων σας. Είναι ένας ωραίος τρόπος για να κάνετε το σπίτι πιο ζεστό, να το γεμίσετε με δικές σας εικόνες. Μπορείτε να το φτιάξετε μόνος σας ή να το δώσετε να σας κάνουν μια μεγάλη ψηφιακή εκτύπωση.

Φτιάξτε έναν μαυροπίνακα

Οι τοίχοι μιας ντουλάπας ή ο τοίχος στην κουζίνα, μπορούν να αξιοποιηθούν με μπογιά μαυροπίνακα και να κρατάτε τις σημειώσεις σας για μαθήματα, πράγματα που έχετε να κάνετε κλπ. Ένας φτηνός τρόπος για ένα πολύ παιχνιδιάρικο αποτέλεσμα.

Αξιοποιήστε μια μικρή επιφάνεια

Ένας μικρός τοίχος μπορεί να δείξει πολύ όμορφος με ένα μεγάλο καθρέφτη ενώ μπορείτε να κάνετε επίσης όμορφο παιχνίδι με χρωματιστούς καθρέφτες. Και μεγαλώνετε τον χώρο και τον ομορφαίνετε.

Δημιουργήστε ατμόσφαιρα

Αν έχετε την οικονομική δυνατότητα, προσθέστε σποτ και προβολάκια στον χώρο σας για να δείξει πιο ζεστός. Αλλιώς, βασιστείτε σε επιδαπέδια ή επιτραπέζια φωτιστικά και όχι στην κεντρική λάμπα του κάθε δωματίου, που αφαιρεί όλη την ζεστή ατμόσφαιρα. Αλλάζοντας δε και χρωματισμό ανάλογα με τη διάθεσή σας, μπορείτε να μεταμορφώσετε έναν χώρο με ελάχιστο κόστος.

Πείτε «ναι» στα φυτά

Υπάρχουν αρκετά είδη από φυτά που δεν στοιχίζουν ιδιαίτερα και μπορούν να δώσουν ένα «κάτι» στον χώρο. Μια ωραία ορχιδέα σε μια απλή λευκή γλάστρα είναι τόσο όμορφη, όπως και μερικά κακτάκια που θέλουν ελάχιστη φροντίδα.

Παίξτε με τα αξεσουάρ

Διαλέξτε έπιπλα σε ουδέτερα χρώματα και μετά παίξτε με αξεσουάρ, όπως ριχτάρια για να αλλάξετε τον χώρο κατά βούληση, χωρίς να δώσετε χρήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου