Στις 29 Αυγούστου ανακοινώνονται οι βάσεις για ΑΕΙ και ΤΕΙ


thumb

Τη Δευτέρα 29 Αυγούστου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, η υπουργός ανακοίνωσε ότι φέτος θα διοριστούν 600 εκπαιδευτικοί, ενώ 6.000 άτομα θα αποχωρήσουν.

Όπως είπε η υπουργός, τα σχολεία θα ανοίξουν εφέτος χωρίς κενά.

«Είναι άθλος» τόνισε, «αλλά είναι όλα υπό έλεγχο. Η πολιτική κρίνεται σε συνθήκες μεγάλης κρίσης και οι καπετάνιοι στην φουρτούνα φαίνονται», είπε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας.

Η κ. Διαμαντοπούλου είπε ότι με τις συνενώσεις των 2000 σχολείων θα αντιμετωπιστούν πολλά προβλήματα, ενώ όλοι οι εκπαιδευτικοί θα έχουν πλήρες ωράριο, οι αποσπάσεις θα γίνονται με αυστηρά κριτήρια, ενώ θα γίνεται δειγματοληπτικός έλεγχος σε σχολεία και από τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή για να διαπιστώσει εάν υπάρχουν υπεράριθμοι ή όχι.

Ενδεικτικά η κυρία Διαμαντοπούλου ανέφερε ότι βρέθηκαν 1.000 εκπαιδευτικοί στην τεχνική εκπαίδευση που είχαν από 0 έως 3 ώρες.

Σε ανακοίνωσή τους οι δάσκαλοι τονίζουν πως η κατάσταση αναμένεται να είναι ακόμη δυσκολότερη επειδή φέτος έχουν προβλεφθεί πιστώσεις για 5.000-6.000 αναπληρωτές, ενώ πέρυσι υπήρξε πρόβλεψη για 15.800. Σύμφωνα με τη ΔΟΕ ο αριθμός των εκπαιδευτικών που θα συνταξιοδοτηθούν φτάνει τις 11.000.

Τόσο οι δάσκαλοι όσο και οι καθηγητές προειδοποιούν πως θα χαθούν χιλιάδες ώρες διδασκαλίας εάν τα κενά δεν καλυφθούν. Επίσης, οι εκπαιδευτικοί τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις, με την έναρξη της χρονιάς, διαμαρτυρόμενοι για τις μισθολογικές μειώσεις αλλά και για τον περιορισμό των κονδυλίων για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολικών επιτροπών.

Το υπουργείο Παιδείας από την πλευρά του αναζητά τρόπους για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα των κενών θέσεων και να μην αρχίσει η σχολική χρονιά με ελλείψεις εκπαιδευτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου