Αμερικανός σύμβουλος της Παγκόσμιας Τράπεζας αποκάλεσε τα Σκόπια «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και αντέδρασε ο βουλευτής της Ν.Δ. Γρηγόρη Αποστολάκος

Προκλητική εμφάνιση του Συμβούλου της Παγκόσμιας Τράπεζας Γκάρυ Ριντ στη Βουλή. Αποκάλεσε τα Σκόπια «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», προκαλώντας την έκρηξη του βουλευτή της Ν.Δ. Γρηγόρη Αποστολάκου.

Σε ομιλία του στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, με θέμα «Θεσμικές μεταρρυθμίσεις για να οδηγηθεί η Ελλάδα έξω από τη κρίση» ο Γκ. Ριντ – τυχαία άραγε (;) – αποκάλεσε «Μακεδονία» τα Σκόπια, σε μια αποστροφή του λόγου του για την οικονομική κατάσταση στις χώρες των Βαλκανίων.

Το… ανιστόρητο λάθος του οικονομολόγου και Συμβούλου της Παγκόσμιας Τράπεζας, δεν πέρασε απαρατήρητο από τον βουλευτή της Ν.Δ. Γρηγόρη Αποστολάκο, ο οποίος παρενέβη λέγοντας…

«Οφείλατε να γνωρίζετε πως η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει με το όνομα αυτό την χώρα στην οποία αναφέρεστε» είπε χαρακτηριστικά, θυμίζοντας πως εξαιτίας αυτού του γεγονότος «πριν από 2 χρόνια απορρίφθηκε η είσοδος της στο ΝΑΤΟ με ομόφωνη απόφαση».

Κατόπιν αυτού ο κ. Γκάρυ Ριντ αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη.

newsit.gr

Συγχαρητήρια στον βουλευτή και σε όποιονδήποτε αντιδράει σε τέτοιου είδους φαινόμενα σε εποχές που ο πατριωτισμός εκλίπει από τους κυβερνώντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου