Επί τέλους το κατάλαβαν ότι δεν μπορεί να εισάγονται στις στρατιωτικές σχολές υποψήφιοι μέσω των Πανελλήνιων εξετάσεων. Άλλου είδους ικανότητες χρειάζονται και όχι να συμπεριλαμβάνει κάποιος στις προτιμήσεις του και τις στρατιωτικές σχολές, μαζί με άλλες άσχετες εντελώς με το λειτούργημα. Το Υπουργείο έκανε μια συγκριτική μελέτη από τέσσερις χώρες (Βρετανία, Γερμανία, Ολλανδία και ΗΠΑ), όπου διαπιστώθηκε ότι σε όλες τις προηγμένες δυτικές χώρες η εισαγωγή των νέων στις Ένοπλες Δυνάμεις γίνεται μετά από αλλεπάλληλα τεστ και συνεντεύξεις!
Στις ΗΠΑ ή στη Γερμανία, η διαδικασία εισαγωγής είναι τρομερά ανταγωνιστική, με τους υποψηφίους να πρέπει να έχουν εξαιρετικούς βαθμούς και να περάσουν από σειρά συνεντεύξεων. Βασικός λόγος ύπαρξης του τεστ είναι να βοηθήσει τον Στρατό να αποφασίσει ποια θέση είναι προτιμότερο ο υποψήφιος να καλύψει.
Αν ο υποψήφιος περάσει με επιτυχία το πρώτο τεστ, ο Στρατός τον προσκαλεί ξανά να περάσει από νέα τεστ που περιλαμβάνουν έκθεση, νέο τεστ δεξιοτήτων, καθώς και τεστ ειδικών γνώσεων που σχετίζονται άμεσα με την επιθυμητή κατεύθυνση του υποψηφίου.
Επίσης παίρνουν μέρος και σε συνέντευξη που έχει σκοπό να καταλάβει ο στρατολόγος τα κίνητρα και τις επαγγελματικές απαιτήσεις του υποψηφίου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου